14. mar 2018.

Vukosavljević: Država će sačuvati „Novosti“

Ministar Vukosavljević gost naše redakcije. Generacije čitalaca su zahvaljujući “Večernjim novostima” imale dobar uvid u društvena zbivanja

Kada je reč o dnevnim novinama, “Novosti” su jedan od dva velika stuba srpskog žurnalizma, koje su još pre 65 godina napravile jasan prodor ka modernom novinarstvu. Ovo je, između ostalog, rekao ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, prilikom današnje posete našoj redakciji.

– Generacije čitalaca su zahvaljujući “Večernjim novostima” imale dobar uvid u društvena zbivanja, a uprkos pojedinim krizama kroz koje su prolazile i danas uspevaju da opstanu i budu lider nečeg što je moderno, inovativno, brzo, gipko, pismeno, pametno i tematski artikulisano – kazao je Vukosavljević.

– Država mora da nađe način da reši delikatna vlasnička pitanja i stvori mehanizam u skladu sa zakonom, kojim “Novosti” neće biti sasvim prepuštene svirepom tržištu i liberalnom kapitalizmu. Odnosno, da se nađe rešenje da budu sačuvane kao baština srpskog novinarstva i da u budućnosti nastave da igraju svoju važnu ulogu.

Razgovor sa ministrom Vukosavljevićem biće objavljen u jednom od naših narednih brojeva.


V. N.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend