01. nov 2014.

Nova bura na TV B92: Spor i oko „Kažiprsta”

suzana trninic 2Novinarka Suzana Trninić odbija da vodi emisiju ako poslovodstvo ostane pri odluci da se ona ne emituje uživo.

Odluka poslovodstva Televizije B92 da se od 3. novembra emisija „Kažiprst” više ne emituje uživo, već da se u novoj programskoj šemi snima dan ranije, izazvala je novu uzbunu u toj beogradskoj TV stanici. Naime, Suzana Trninić je odlučila da, ako poslovodstvo Devedesetdvojke ostane pri svojoj odluci o odloženom snimku „Kažiprsta”, više neće voditi tu emisiju.

Zahvaljujući svojim poštovaocima na tviter nalogu, Suzana Trninić je navela da nije nimalo srećna zbog događanja oko „Kažiprsta”. Međutim, ona juče nije odgovarala na pozive „Politike”, kako bi pojasnila dalje korake koje će preuzeti. Naime, iako se beogradskom medijskom čaršijom juče prenela vest da je Suzana dobila otkaz, kako saznajemo, do toga, zasad, ipak nije došlo.

Televizija B92 objavila je na društvenim mrežama „da TV B92 i Suzana Trninić imaju u planu prekid saradnje, budući da je zbog tehničke optimizacije i prelaska u novi studio planirano snimanje ’Kažiprsta’, umesto dosadašnjeg programa uživo, što autorki emisije ne odgovara”.

Televizija B92 objavila je na društvenim mrežama „da TV B92 i Suzana Trninić imaju u planu prekid saradnje, budući da je zbog tehničke optimizacije i prelaska u novi studio planirano snimanje ’Kažiprsta’, umesto dosadašnjeg programa uživo, što autorki emisije ne odgovara”.

Sagovornik iz menadžmenta TV B92 nije mogao da precizira šta tačno znači „prekid saradnje” sa Suzanom Trninić. Naime, nejasno je da li je reč o prekidu radnog odnosa sa Suzanom ili, možda, „davanju drugih radnih zadataka” koleginici Trninić. Pretpostavlja se, ipak, da je reč o raskidu ugovora, odnosno o otkazu Suzani Trninić.

Na Bordu direktora televizije, juče nije doneta odluka o otkazu Suzani Trninić, niti o njenoj daljoj sudbini. Starosedeoci na Devedesetdvojci pokušavaju da ubede menadžment da, posle prestanka saradnje sa Oljom Bećković i njene kultne emisije „Utisak nedelje”, treba zaustaviti odlaske poznatih novinara sa te televizije, kako se ne bi izgubio prepoznatljiv duh B92.

Inače, kao razlog za odloženo emitovanje „Kažiprsta” u krugovima menadžmenta navode se – ekonomski razlozi!

Inače, kao razlog za odloženo emitovanje „Kažiprsta” u krugovima menadžmenta navode se – ekonomski razlozi! Naime, sagovornik koji nije želeo da mu pominjemo ime, pojasnio je da se B92 do nedelje seli iz zgrade na Novom Beogradu u moderne prostorije pored autoputa, gde se već nalazi Televizije Prva.

– Uslov da se emitovanje „Kažiprsta” nastavi kao živa emisija jeste da se za tih pola sata koliko traje emisija, mora dovesti ceo pogon tehničkih saradnika u studio. To znači da se cela smena angažuje za emitovanje polusatne emisije. Vlasnici sve gledaju kroz pare i smatrali su kako je ekonomičnije da se emisija snima uveče, kada se emituju i ostale emisije uživo, a potom emituje sutradan. U novoj programskoj šemi, u prepodnevnom programu nema „živih emisija” – objašnjava naš sagovornik.

Ali, među starosedeocima B92, kojima pripada i Suzana Trninić postoji strah od cenzure „Kažiprsta”. Zbog toga Suzana želi da vodi emisiju isključivo u živom programu. S obzirom na to da danas iz Los Anđelesa dolazi urednica i voditeljka „Insajdera” Brankica Stanković, sa vrednim priznanjem koje je dobila za svoju emisiju koja je proslavila kako nju, tako i B92, očekuju se dodatni uzbudljivi događaji na televiziji, koji, očigledno, nisu planirani u novoj programskoj šemi. Novinarka Tatjana Aleksić, koja takođe vodi „Kažiprst”, juče se nije izjašnjavala da li će nastaviti da vodi tu emisiju.

Vlasnici TV B92 žele da od te televizije naprave komercijalnu stanicu. Njihova odluka da se „Kažiprst” emituje sa odloženim dejstvom proizvela je, međutim, novu eksploziju!

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend