22. jan 2020.

Brnabić: Vlada sledeće nedelje usvaja Medijsku strategiju

Na sastanku radne grupe za izradu Medijske strategije na kojoj je su prisustvovali i predstavnici OEBS-a i Evropske komisije premijerka Ana Brnabić rekla je da će Strategiju razvoja sistema javnog informisanja (Medijsku strategiju) Vlada Srbije usvojiti sledeće nedelje.

Ona je predložila da na istoj sednici Vlade bude izabrana i radna grupa za izradu akcionog plana za sprovođenje Medijske strategije i da grupu čine dosadašnji tim koji je izradio ovaj strateški dokument.

Podsetimo, ekspert Evropske komisije Frančesko Šakitano je krajem novembra u izveštaju o nacrtu Medijske strategije ocenio da je dobro napisan i struktuiran. Ukazao je na nedostatke u zakonima i njihovoj primeni, kao i da propisi ne prate u dovoljnoj meri tehnološke promene.

Tome je prethodilo slanje nacrta Medijske strategije Evropskoj komisiji, posle javne rasprave, ali uz značajne izmene u odnosu na verziju koju su sačinili članovi radne grupe. Premijerka Brnabić tada je izjavila da su izmenjeni tekst Medijske strategije bez njenog znanja u Brisel poslali njeni saradnici i da je ubeđena “da je došlo do greške“.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend