13. nov 2022.

Bujošević: Predlog da se produži finansiranje javnih medijskih servisa kroz račune za struju i da se poveća pretplata

Generalni direktor Radio-televizije Srbije Dragan Bujošević izjavio je danas da se sa generalnim direktorom Radio-televizije Vojvodine dogovorio da nadležnima upute predlog da se produži finansiranje javnih medijskih servisa kroz račune za struju bez vremenskog ograničenja, kao i da se poveća pretplata i da i RTS i RTV dobijaju novac iz budžeta.

Dragan Bujošević (Foto: N1 TV)

Bujošević je to napisao u odgovoru članu Upravnog odbora RTS Predragu Azdejkoviću, koji je 11. novembra na Tviteru naveo nezvanična saznanja da je direktor RTS osbio zahtev sindikata za povećanjem plata, jer nema para i da zbog toga treba podići pretplatu.

U odgovoru koji je objavljen na sajtu RTS Bujošević je naveo da je Azdejković za tridesetak dana na mestu člana Upravnog odbora „izgovorio tri netačnosti o RTS“.

Bujošević je istakao da nije razgovarao sa sindikatima, da nije rekao da nema povećanja, već da se ne zna kako će izgledati finansije RTS u 2023. godini.

Dodao je da generalni direktor u leto počinje razgovore sa nadležnim organima vlasti o finansiranju RTS u narednoj godini, a da ove godine za „požurivanje“ tih razgovora postoji dodatni razlog – ističe odluka o finansiranju RTS i RTV kroz račune za struju.

Dodao je i da izjava Azdejkovića od 21. oktobra da je restoran društvene ishrane RTS jeftiniji od skupštinskog restorana netačna, kao i da je netačno da RTS gleda samo starija populacija, a ne i mladi, jer je RTS najgledanija televizija u starosnoj grupi od 18 do 49 godina.

„To su proverljivi podaci, naročito za članove Upravnog odbora“, naveo je Bujošević.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend