20. avg 2020.

Čečen: Čini se da je režimu važno koja poslušna osoba će da bude direktor RTS

Direktor CINS Branko Čečen izjavio je u Novom danu, govoreći o konkursu za direktora RTS da je "neverovatno da ne može da se nađe osoba koja može da zameni Bujoševića". "Čini se da je režimu strašno važno koja poslušna osoba će da bude direktor RTS, jer su očigledno vremena nestabilna, tako da im je jako važno ko će da sedi tamo, a čini se da ne mogu da nađu adekvatnu osobu", kaže on.

Govoreći o početku školske godine, rekao je da je istraživanje pokazalo čitav niz problema i veliku zabrinutost roditelja za kvalitet učenja njihove dece u takvoj situaciji.

„Koji je kvalitet, kako je izvodljivo, koje će biti posledice po decu, do tehničkih problema na različitim platformama koje nastavnici koriste…“, kaže on.

Ističe da nije jasno kako će se nastava odvijati.

„Mislim da nije neki smak sveta da same škole odlučuju o tome, ali nije u redu da se roditeljima to prepušta. Razumem da moraju odluke da se usklade sa epidemijom, ali ne zbunjivati ljude i davati ovakve kontradiktorne poruke“, kaže on, dodajući da je „organizacija života jedne porodice potpuno neizvesna“.

Čini mu se, kako kaže, da ne vidimo jedno centralno telo koje „daje konzistentne poruke, barem na osnovu čega će biti donošene odluke“.

Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) je u julu sa firmom Second Cycle sklopio sporazume u vrednosti od oko 58 miliona dinara (bez PDV) za nabavke testova na koronu i reagenasa, piše Centar za istraživačko novinarstvo (CINS).

„Sam posao je sklopoljen u skladu sa nečim što je Vlada uradila dosta davno, a to je suspenzija javnih nabavki“, kaže Čečen, dodajuči da RFZO nije odgovorio ni na jedan poziv u vezi sa tim.

Prema njegovim relima, „sastav Vlade je postao samo propagandna poruka“.

„Sama premijerka je rekla, potpuno neverovatno, da ona nema veze sa sastavljanjem vlade, nego da to radi predsednik“, kaže on.

Govoreći o konkursu za direktora RTS, kaže da to traje već jako dugo.

„Neverovatno je da ne može da se nađe osoba koja može da zameni Bujoševića. Mislim da je RTS pod Bujoševićem prestao da informiše, postao javni servis koji se krije od svog posla“, kaže Čečen.

Dodaje da se čini da je „režimu strašno važno koja poslušna osoba će da bude direktor RTS“.

„Jer su očigledno vremena nestabilna, tako da im je jako važno ko će da sedi tamo, a čini se da ne mogu da nađu adekvatnu osobu“, kaže on.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend