03. dec 2018.

Ćulibrk (Telekom): Kupujemo još kablovskih operatera

Generalni direktor Telekoma Srbija Predrag Ćulibrk izjavio je da će se u vlasništvu te kompanije uskoro naći još neki kablovski operateri, da to preduzeće očekuju neto dobit od 14,5 milijardi dinara i da će uskoro biti raspisan konkurs za 1.000 dobrovoljnih odlazaka iz firme. On je u intervjuu za list Blic od nedelje, 2. decembar, rekao da ne može da navede o kojim operaterima se radi, kao i da se to sprovodi u sklopu njihove razvojne strategije pod nazivom "Milion plus", koja podrazumeva postizanje milion korisnika televizije i interneta u predstojećem periodu.

„Za taj projekat odredili smo i specijalni tim na čelu sa (direktor Direkcije za komercijalne poslove Telekoma) Vladimirom Lučićem. Pored akvizicija ‘kablovaca’, značajna sredstva ulažemo u optičku pristupnu infrastrukturu… Trenutno smo fokusirani na ulaganja u TV sadržaj, koji nam je jedan od oslonaca zbog razvoja multimedijalnih usluga u budućnosti“, kazao je Ćulibrk.

On je izjavio da će sprovesti program dobrovoljnih odlazaka iz kompanije, za koji su, prema njegovim rečima, najzainteresovaniji stariji zaposleni, kojima se nudi 900 evra po godini staža.

Povodom diskusije u javnosti o kupovini operatera Kopernikus, Ćulibrk je ocenio da postoji „ozbiljan nervoza i strah konkurencije“ i da su za tu akviziciju angažovali „jednu od četiri najvećih konsultantskih kuća“, koja je bila cenovni okvir za tu kupovinu procenilana više od postignutih 195 miliona evra.

Navode da je ta cena bila previsoka za sektor telekomunikacionih usluga, Ćulibrk je ocenio kao „zlonamerne pokušaje diskreditovanja Telekoma“.

On je naveo i da je Telekom povećalo svoju ukupnu vrednost, da u prva tri kvartala ove imaju veći prihod nego u istom periodu 2017. godine i da su, u odnosu na prošlu godinu, operativna i neto dobit kompanije uvećane.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend