24. jun 2022.

Darko Šper: Na sastanku u REM-u dogovoreno da se v. d. generalnog direktora RTV-a imenuje do 6. jula

Na današnjem sastanku članova reprezenatativnih sindikata Radio-televizije Vojvodina (RTV) , Regulatornog tela za elektronske medije (REM) i Upravnog odbora RTV-a dogovoreno je da Upravni odbor do 6. jula imenuje vršioca dužnosti generalnog direktora i da se uskoro raspiše konkurs za generalnog direktora ove medijske kuće, kaže za Udruženje novinara Srbije (UNS) predsednik sindikata „Nezavisnost“ Darko Šper.

Prema njegovim rečima, zaključci sa današnjeg sastanka biće izneti na redovnom zasedanju Saveta REM-a u ponedeljak.

Zameniku generalnog direktora Jožefu Klemu 6. jula ističe mandat i stiče uslove za odlazak u penziju, te RTV ostaje bez osobe koja bi vodila ovu medijsku kuću. Zbog toga su članovi reprezentativnih sindikata na današnjem sastanku tražili da se do tada imenuje v.d. generalnog direktora.

Povod sastanka je bio dopis koji su članovi reprezentativnih sindikata „Samostalni sindikat“, „Nezavisnost“ i „Strukovni sindikat“ uputili REM-u. U njemu je zatraženo da se aktuelni članovi Upravnog odbora RTV-a razreše funkcije, zbog toga što godinu dana nije raspisan konkurs za novog generalnog direktora.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend