17. jul 2017.

Dmitrović razrešen dužnosti direktora i urednika Novosti

Nadzorni odbor kompanije “Novosti” razrešio je dužnosti direktora i glavnog i odgovornog urednika Ratka Dmitrovića. Novi direktor Srđan Muškatirović, predstavnik kapitala Milana Beka i bivši teniski reprezentativac

Foto: Medija centar Beograd

Podsećamo da je pre nekoliko dana Dmitrović saopštio da je Poreska uprava blokirala račun kompaniji “Novosti”.

Inače Radomir Ratko Dmitrović je sam podneo ostavku u maju ove godine, a prilikom saopštenja da je račun “Novosti” blokiran rekao je da će to zaustaviti “Večernje novosti” i ostala izdanja, u vrlo kratkom roku, već za nekoliko dana.

Kako sajt UNS-a saznaje na upravo završenoj sednici Nadzornog odbora Kompanije Novosti na mesto direktora izabran je Srđan Muškatirović, predstavnik kapitala Milana Beka i član Nadzornog odbora.

Novi glavni i odgovorni urednik nije izabran, a „Večernje novosti“ će nastaviti da uređuje dosadašnji kolegijum na čelu sa zamenikom glodura Milanom Babovićem.

Ovim potezom NO Kompanije Novosti razdvojio je funkcije direktora i glavnog i odgovornog urednika.

Biografija Srđana Muškatirovića

Rođen u Beogradu 1972. godine. Osnovnu i srednju školu zavrsio u Beogradu. Fakultet ekonomskih nauka završio na University of California Los Angeles (UCLA) 1997. i naredne dve godine radi za investicionu banku Donaldson Lufkin & Jenrette u Los Anđelesu i Londonu.

1999. godine prelazi u Deutsche Banku i u Londonskoj kancelariji radi do 2001. godine kada dobija međunarodni sertifikat FSA (Financial Service Authority) i vraća se u Srbiju kao savetnik u Narodnoj banci Srbije.

Od 2004. godine predstavnik je investicionog fonda Fabien Pictet, jednog od najstarijih investicionih fondova i istoimene banke u Švajcarskoj.

Radio u predstavništvu kompanije Laderna International BV. Kako na sajtu „Novosti“ piše, Muškatirović se posebno bavio restruktuiranjem komanija.

Srđan Muškatirović je nekadašnji teniski reprezentativac Jugoslavije.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend