07. sep 2017.

Milorad Vučelić novi urednik Večernjih novosti

Milorad Vučelić, prvi čovek Radio-televizije Srbija u vreme ratova devedesetih i nekadašnji visoki funkcioner SPS-a, imenovan je za vršioca dužnosti glavnog i odgovornog urednika Večernjih novosti i svih izdanja Kompanije “Novosti“.

Ovo je danas jednoglasno odlučio Nadzorni odbor Kompanije “Novosti“ AD.

Na sajtu Večernjih novosti se navodi da je Milorad Vučelić aktuelni predsednik Jugoslovenskog sportskog društva i Fudbalskog kluba Partizan, osnivač nedeljnika “Pečat“. Vučelić je bio i urednik Studenta, Književnih novina, Književne reči i NIN-a. Početkom devedesetih je došao najpre na čelo RTV Novi Sad, da bi 1992. postao prvi direktor Radio-televizije Srbija.

U njegovo vreme nacionalni javni servis je bio potpuno pod kontrolom režima Slobodana Miloševića, čiji su program obeležavale ratnohuškačke informativne emisije.

Bio je tokom devedesetih potpredsednik Socijalističke partije Srbije i poslanik Narodne skupštine u tri mandata.

Nadzorni odbor Novosti prihvatio je nedavno ostavku drugog „proslavljenog“ ratnog huškača devedsetih, Ratka Dmitrovića, dugogodišnjeg generalnog direktora i glavnog urednika ove kompanije. Za direktora je postavio Srđana Muškatirovića, nekadašnjeg teniskog reprezentativca.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend