19. okt 2020.

Društvo sudija Srbije: Visoki savet sudstva da reaguje zbog neprimerene izjave direktora RTV Vranje

Društvo sudija Srbije reagovalo je zbog, kako su naveli, neprimerene i protivpravne izjave direktora RTV Vranje koji je 15. oktobra „nezadovoljan konkretnom sudskom odlukom, na omalovažavajući način komentarisao rad sudija u Vranju“. Saopštenje prenosimo u celosti.

Javnim istupanjem direktora RTV Vranje o tome da su sudije pristrasne, korumpirane, strani plaćenici, da zakone selektivno primenjuju po nalogu inostranih mentora, da presuđuju po dvostrukim aršinima, da donose sramne presude kojima legalizuju govor mržnje, da su „ljige“ koje ne štite časne građane, nastavlja se sa praksom vređanja i omalovažavanja sudija, ugrožava njihova nezavisnost i samostalnost koja služi pravu građana na pravično suđenje, i kod građana podstiče nepoverenje u sudsku vlast.

Društvo sudija Srbije konstatuje da je takvo istupanje protivno zakonskoj zabrani da se utiče na tok i ishod sudskog postupka, na sud i učesnike u njemu i osuđuje takav istup.

Društvo sudija Srbije poziva Visoki savet sudstva da ovim povodom reaguje u skladu sa svojim ustavnim i zakonskim obavezama u cilju obezbeđivanja poštovanja pravnog poretka i zaštite ugleda Republike Srbije i nezavisnosti sudija i sudstva.

Izvor: Društvo sudija Srbije

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend