15. okt 2018.

Gajović: Neki mediji mogu da budu izuzeti iz privatizacije

Državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja zadužen za informisanje Aleksandar Gajović izjavio je da se od početka priče o privatizaciji medija u Srbiji zalagao da država ne treba u potpunosti da izađe iz medija i da treba da ima svoju novinsku agenciju preko koje bi plasirala "informacije od javnog interesa".

Aleksandar Gajović (foto: M. Miškov, Pres centar UNS-a)

Gajović je za „Večernje novosti“ rekao da postoji prostor da neki mediji budu izuzeti iz privatizacije, izdvojeni posebnim zakonom i da to nije u suprotnosti sa evropskom praksom, kao i da to postoji u Engleskoj, Francuskoj i Italiji.

„Ako imamo elektronske servise, zašto medijski javni servis ne bi bili ‘Politika’ i ‘Novosti’? Mislim da se time ne bi poremetili tržišni odnosi. Kao što mislim da, ako bi Tanjug bio vladina agencija, to ne bi smetalo Beti i Fonetu, koji su privatni. U Sloveniji je na primer državna agencija postala javni servis. Ja sam uvek za kvalitetno informisanje. Zato treba pomoći i privatne agencije“, rekao je Gajović.

Novinska agencija Tanjug ugašena je odlukom Vlade Srbij 31. oktobra 2015.

Međutim, Tanjug i dalje radi uz finasijsku pomoć države, a prema skorijim najavama, Vlada Srbije planira da proda brend Tanjug, pošto ta agencija nema imovinu.

2 komentara za: “Gajović: Neki mediji mogu da budu izuzeti iz privatizacije

  1. Igor

    Komunjaro, „Politika“ je vec u privatnom vlasnistvu, i mislis da ces bas tako lako uspeti da otmes privatnu svojinu. Hoces da to i zakonom zacementiras. Prestanite da nas sputavate na putu za EU sa tim vasim komunistickim mozgovima.

    15. окт 2018. at 12:22

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend