17. feb 2023.

Igoru Žeželju, Željku Joksimoviću i Aneti Mihajlović milioni evra od saradnje s RTS-om

Javnost Srbije još uvek čeka odgovore na brojna pitanja u vezi s poslovanjem RTS-a, nakon što su objavljeni detalji koji pokazuju poslovanje Javnog servisa. Deo ove priče su i Aneta Mihajlović Ivanović, Igor Žeželj, vlasnik "Adrija medija grupe" i Željko Joksimović, pevač i vlasnik fiirme "Minakord".

Snimak ekrana, N1

Filmski centar Srbije dodelio je 30 miliona dinara, što je oko 256.000 evra za realizaciju filma „Djeca Kozare“.

RTS je za istoimenu seriju u ovoj godini izdvojio šest puta više novca, odnosno 1.560.000 evra.

Seriju producira „Minakord“ u vlasništvu pevača Željka Joksimovića.

Ove informacije u javnost je iznela novinarka Radio-televizije Srbije Tatjana Manojlović, koja je od menadžmenta Javnog servisa zatražila da obrazloži detalje ugovora sa svim produkcijama čiji se sadržaji emituju na programima RTS.

Zanimljiv je i podatak da su vlasnici firme „Firefly“ Igor Žeželj, u čijem je posedu inače i „Adrija medija grupa“, kao i nekadašnja zamenica generalnog direktora RTS-a Ivana Miković. Njih dvoje često produciraju serije koje se emituju na RTS.

U izveštaju koji je objavila „Pištaljka„, a prema dokumentima o poslovanju RTS za 2021. godinu, „Firefly“ je producirao čak četiri od sedam serija te godine i to: „Klan“, „Porodica“, „Kalkanski krugovi“ i „Crna svadba“.

Ove godine je u planu da im RTS plati ukupno isplati 2.388.660 evra za serije „Tajkun 2“, „Pad“ i „Recept za ljubav“.

Podsetimo, skoro sav program svog najgledanijeg kanala RTS 1, Javni medijski servis otkupljuje od privatnih firmi ili ga izrađuje u saradnji s njima, objavila je „Pištaljka“.

Rukovodstvo Radio-televizije Srbije novinarima nije omogućila uvid u zapisnik s devete sednice Upravnog odbora iz juna prošle godine, u kom se nalaze zaključci jedinog istraživanja o trošenju novca javnog servisa koje je sproveo taj odbor, piše portal Pištaljka.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend