16. maj 2022.

Imamo pravo da odgledamo televizijske priloge koje smo lane papreno platili

Mogli bismo da utvrdimo kako su (i jesu li uopšte) novinari i njihovi sagovornici bili kostimirani, maskirani i našminkani, a mogli bismo da vidimo i dekore, kostime i maske iz tih priloga, što je, kao projektni trošak, decidno navedeno u subotičkom projektu. Sav taj (navodni) šminkeraj i kostimiranje novinara i njihovih sagovornika Subotičani su lane platili 2.500.000 dinara

Pixabay

Vladan Stefanović, vlasnik Televizije Subotica i Milan Šveljo, vlasnik produkcijske kuće “Video kreativa tim”, više od mesec dana odbijaju da našoj redakciji dostave 20 kratkih medijskih priloga, načinjenih u okviru prošlogodišnjeg subotičkog projekta pomenute produkcijske kuće.

Potez dvojice vlasnika privatnih preduzeća sa aspekta javnog interesa nije opravdan. Pomenute medijske priloge Subotičani su lane ukupno platili 2.500.000 dinara i imaju pravo da vide za šta su izdvojili toliki novac.

Pored ostalog, Subotičani su kostimiranje, maskiranje i šminkanje “izvođača” (kakao je doslovno navedeno u računu firme „Video kreativa tim“ ispostavljenom firmi Vladana Stefanovića “V Production”) platili 320.000 dinara.

Dodatnih 200.000 dinara izdvojeno je za dekor, kostime, maske i razradu idejnih skica. Ovaj trošak plaćen je Udruženju građana “Ja volim Sombor” koje predvodi Vanja Đekić, urednica sajta 025.rs i čest učesnik medijskih komisija, pored ostalog, kao predstavnica Stefanovićevih medijskih organizacija.

Kada bismo imali priliku da odgledamo subotičke medijske priloge “Video kreativa tima”, mogli bismo da vidimo kako su (i jesu li uopšte) novinari i njihovi sagovornici bili kostimirani, maskirani i našminkani, a mogli bismo da vidimo i dekore, kostime i maske iz tih priloga, što je, kao projektni trošak, decidno navedeno u subotičkom projektu pomenute firme.

Ovo tim pre što priloge „Video kreativa tima“, o kojima ovde govorim, niko od Suboitčana koje je naša redakcija anketirala do sada nije video, niti je za njih čuo.

Naša redakcija pregledala je sve dostupne prošlogodišnje video sadržaje Televizije Subotica na internetu i nigde nije pronašla nijedan prilog “Video kreativa tima”.

Jedini dokaz da te emisije postoje i da su emitovane na Televiziji Subotica, prema slovu odobrenog projekta, trenutno je pisana potvrda firme „VTV d. o. o“ Vladana Stefanovića.

Sav novac, dobijen lane u Subotici, Šveljo je prebacio organizacijama i firmama Vanje Đekić (“Ja volim Sombor”), Mirjane Đerić (“Media 025”) koja je u međuvremenu ugašena, Vladana Stefanovića (“VTV Production”) i Selme Nikolić (“Zoom media SN”).

O bačkom konkursnom trouglu Subotica – Sombor – Kolut niko do sada nije bio spreman da otvoreno govori.

Sekretarijat za društvene delatnosti subotičke gradske uprave, koji predvodi Jasmina Stevanović, smatra da su pomenuti troškovi opravdani u okviru medijskog projekta, novinari joj odgovaraju da medijski sadržaji nisu scenske izvedbe.

Građani ništa ne znaju o medijskim sadržajima koje su, u ovom slučaju, papreno platili, a protagonisti projekta prkose zakonu i odbijaju da javnosti prikažu snimljeni materijal.

Neplaćena maskarada, životne okolnosti za koje nam sugerišu da su normalne, šta li?

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend