04. jun 2018.

Istinomer: Premijerka u Skupštini za 15 minuta iznela 15 spornih tvrdnji o Siniši Malom

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić u Skupštini Srbije je obrazlažući izbor Siniše Malog za ministra finansija izrekla barem 15 spornih tvrdnji, pokazala je analiza Istinomera.

Foto: FoNet, Aleksandar Levajković

“Skoro svaki premijerkin argument ‘za’ zapravo je bio argument protiv izbora Malog na mesto ministra”, zaključak je analize.

Istinomer navodi da je Brnabićeva počela od “posebne” metodologije kojom se služio Siniša Mali da bi sračunao dug Grada nakon smene vlasti u jesen 2013. godine, i dodaje da su je “osporili i Fiskalni savet i sam (ministar finansija) Dušan Vujović”.

“Sve to nije omelo Anu Brnabić da još jednom posegne za njom i ustvrdi da je dug Grada bio 1,12 milijardi, umesto oko 400 miliona evra”, naveo je Istinomer.

Predsednica Vlade pohvalno je, kako dodaje Istinomer govorila i o investicijama Grada Beograda, iako su one, prema podacima Fiskalnog saveta, smanjene 2-3 puta u odnosu na period 2005-2013.

“Premijerka je u razmaku od nekoliko sekundi pohvalila projekat Beograd na vodi – kojeg od početka prate netransparentnost, sumnje u visoku korupciju i štetnost ugovora, protivljenje struke i građana, kao i do danas nerešena afera rušenja u Savamali – a onda zaključila ‘da se Srbija uspešno bori sa korupcijom i da ima transparentno poslovanje’”, navodi Istinomer.

Predsednica Vlade pohvalila je Malog i za projekte koje prati višegodišnje kašnjenje, i koji ni izbliza nisu završeni, poput premeštanja Autobuske stanice na Novi Beograd i preseljenja Prihvatilišta za decu.

U saopštenji Istinomera navedeno je da je novi ministar finansija izabran i zbog “rekonstrukcije Slavije” koja nije rešila saobraćajne probleme i čiji se betonski “park” (fontana) ponovo rekonstruiše zbog katastrofalno izvedenih radova.

Isitnomer navodi da je premijerka u nabrajanju svih uspeha Malog kao gradonačelnika pomenula i “pripremne faze za izgradnju metroa”.

Takođe, ona je napokon, jednim potezom, ‘obrisala’ veliki broj nerazrešenih afera koje prate novog ministra finansija, nazivajući ih izmišljenim, navodi Istinomer.

Analiza: Kako je Ana Brnabić hvalila Sinišu Malog

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend