04. okt 2022.

Izabran novi Upravni odbor „Lokal presa“ – nova predsednica Marija Obrenović (VIDEO)

U Vrnjačkoj Banji je održana 27. Skupština Asocijacije nezavisnih lokalnih medija „Lokal pres“, koja je bila i izborna. Marija Obrenović, novinarka i suosnivačica kragujevačkog portala „Presek“ izabrana je za predsednicu novog Upravnog odbora, koji je dobio četvorogodišnji mandat.

Snimak ekrana, Forum info

Trodnevna skupština „Lokal Presa“ okupila je predstavnike članica poslovnog udruženja u Vrnjačkoj Banji. Pored radnog dela, predstavljene su projektne aktivnosti i nove usluge koje su na raspolaganju članicama, održana je radionica „Kako napraviti kratki video“ i okrugli sto „Izazovi transformacije tradicionalnih medija u digitalnom dobu“.

Prethodne četiri godine su bile veoma turbulentne i pune izazova, ocenio je predsednik Upravnog odbora Asocijacije u tom periodu Dragan Đorđević.

Pandemija Kovida pokazala je da se lokalni mediji mogu izboriti sa teškim situacijama, rekla je generalna sekretarka Asocijacije Snežana Milošević, i dodala da su se prilagodili, prešli na onlajn rad, i da su sve redakcije nastavile da postoje.

Uz pandemiju najveće izazove su predstavljali pritisci na lokalne medije, kazala je Milošević, pre svega finansijski, kroz projektno sufinasiranje. Đorđević je kazao da postoji mnogo propusta u njemu, a mediji, pre svega štampani, suočavaju se sa novim problemima, koji se nižu, i ne rešavaju dovoljno brzo da bi se medijska scena unapredila.

Skupština je donela odluku o formiranju Kluba žena u medijim, koji će nositi ime Zorice Višnjić, nedavno preminule vlasnice i urednice „Lozničkih novosti“, a predstavljen je i novi projekat namenjen članicama Asocijacije „Generacija ZED“, u kojem učestvuju mladi novinari i novinarke, kao i ideja o formiranju foto baze Lokal Presa.

Između deset kandidata i kandidatkinja Skupština je izabrala novi Upravni odbor, čija će predsednica biti Marija Obrenović, novinarka i suosnivačica kragujevačkog portala „Presek“, koja je dobila najviše glasova delegata. U Upravni odbor izbrani su i Tanja Trifković, glavna i odgovorna urednica šabačkog „Glasa Podrinja“, Nadežda Tošić, vlasnica i urednica portala „Užice media“, Vladimir Malešić, urednik informativnog programa prijepoljske Televizije Forum, Ljiljana Stojanović, glavna i odgovorna urednica leskovačkog portala „Jug Pres“ i Dragan Đorđević, vlasnik i direktor „Sremskih novina“ iz Sremske Mitrovice.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend