17. okt 2022.

Osnovna misija Lokal presa unapređenje položaja i zaštita interesa lokalnih medija

Poslovno udruženje Lokal pres je jedino kredibilno udruženje lokalnih medija na teritoriji Srbije i ono što je naša osnovna misija od samog osnivanja jeste unapređenje položaja i zaštita interesa lokalnih medija u Srbiji”, rekla je za Regionalnu informativnu agenciju JUGpress novoizabrana predsednica Upravnog odbora ovog udruženja Marija Obrenović.

Snimak ekrana, Forum info

”To je nešto što će ovaj, ali i svaki sledeći upravni odbor nastaviti da radi. Ono što smo započeli da radimo pre nekih 6-7 godina i što zaista uspešno radimo u čitavom ovom periodu jeste jedna nova aktivnost koju smo sada i uneli svoj Statut, je unapređenje medijske pismenosti, pogotovo vezno za mlade ljude u Srbiji”, dodala je Obrenović.

Ona kaže i da “to nije samo unapređenje njihove medijske pismenosti kao čitalaca, ono što mi radimo kao udruženje lokalnih medija, je da povezujemo mlade iz lokalnih zajednica sa lokalnim medijima u tim zajednicama”.

Objašnjava da mladi na taj način imaju mogućnost da stiču praksu u lokalnim medijima, da se na neki način okušaju i kao novinari i kao medijski radnici drugih profila, kao fotoreporteri, kamermani, šta već žele da rade…

“Na taj način ne dižemo samo nivo medijske pismenosti, nego i jačamo kapacitete kroz to, obezbeđujući neku novu energiju za lokalne medije, novi pogled na svet tih mladih ljudi i negde vezujemo te mlade za lokalne medije i za njihovu lokalnu zajednicu. To je nešto po čemu smo postali prepoznatljivi u poslednjem vremenu i nešto na čemu ćemo sigurno i dalje nastaviti da radimo”, rekla je Obrenović.

” Novi Upravni odbor poslovnog udruženja asocijacije lokalnih i nezavisnih medija Lokal pres pored mene čine koleginice Ljiljana Stojanović iz JUGpresa, Tanja Trifković iz Glasa Podrinja, Nada Tošić iz Užice medija, Dragan Đorđević iz Sremskih novina i Vladimir Malešić iz Televizije Forum, odnosno Foruminfo”, dodala je Marija Obrenović.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend