07. sep 2021.

Klanšček: Imam podatke da je RTS ubedljivo najgledaniji

Sagovornici koje smo zvali za komentar različitno tumače nalaz iz istraživanja Demostata o tome da čak 39 odsto građana uopšte ne veruje Radio televiziji Srbije – dok Branko Klanšček ističe da je program Javnog servisa ubedljivo najgledaniji, dotle Zoran Gavrilović ukazuje da se iz broja ne vidi „struktura“ podrške.

Foto: Cenzolovka

Branislav Klanšlek, predsednik UO RTS:

– To istraživanje vidim kao maliciozno i manipulativno jer nedostaje uporedni parametar u smislu drugih televizija. Ja mogu da vam dam neka druga istraživanja u kojima je Prvi program RTS-a ubedljivo najgledaniji program ili da je od 50 najgledanijih emisija u avgustu 45 bilo na RTS-u. Ili da je najgledaniji Dnevnik, RTS-ov u 19 i 30.

Miodrag Popov, nekadašnji urednik RTS-a:

– Rukovodstvo RTS-a odavno ne poštuje gledaoce koji ih plaćaju i to im se vraća. Tužno je kako vređaju svojim neznanjem. „Pobedio Radnički 1:1“. Pre neki dan udarna vest „Žilav turizam“. Prosto guraju gledaoce drugim televizijama da se informišu. Nikad u istoriji medija nije se desilo da i opozicija i vlast pljuju po istom mediju, i to onom najznačajnijem. Kad je to bilo da predsednik države, zbog gledanosti, rađe i više ide u termin Farme nego u termin Dnevnika. To sve govori.Tužno, pretužno.

Zoran Gavrilović, Biro za društvena istraživanja – BIRODI:

– U svim našim istraživanjima RTS jeste medij kojem se najviše veruje. I to je obično oko 35 odsto, ostalo je ili veruje-ne veruje ili ne veruje. Ono što se ne vidi iz Demostatovog istraživanja je struktura onih koji veruju, odnosno ne veruju. Veruju oni sa nižim obrazovanjem i stariji građani, a mlađi i obrazovani ne veruju i okreću se socijalnim mrežama. Imajući u vidu da je RTS javni servis to je poguban podatak, jer je RTS, zajedno sa REM-om, stub javnosti u ovom društvu. RTS nema budućnost sa ovakvom strukturom podrške.

1 komentar za: “Klanšček: Imam podatke da je RTS ubedljivo najgledaniji

  1. Tihomir Grozni

    „Ja mogu da vam pokažem“, kaže novi predsednik UO. Ali ne pokazuje. Ali dobro je da može. Bar on tako kaže. Kakva je struktura onih koji mu veruju da može?

    08. сеп 2021. at 01:25

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend