09. nov 2022.

Kome ide Beograd

Članovi REM-a održali su javne razgovore sa kandidatima za TV emitovanje na teritoriji Beograda. Za ovu frekvenciju elaborate su predstavili – Studio B, Una TV i TV Plus iz Grocke.

Ivana Vučićević, direktorka i glavna urednica STB, istakla je da su se trudili da u elaboratu prikažu sve kvalitetno u njihovom programu, kao što je saradnja sa građanima, koji im prijavljuju probleme, a televizija na to reaguje.

Vučićević je navela da su plate zaposlenima u poslednjih par godina porasle.

“Bez obzira na koronu, uspeli smo da stanemo na svoje noge. Bilo je problema u nekim prethodnim godinama, ali sada nemamo nikakva dugovanja”, istakla je Vučićević.

Prema njenim rečima, publika Studia B je, prema istraživanjima, iznad 55 godina.

“Penzioneri se kod nas informišu, ali ćemo razvijati program za mlade”, istakla je Vučićević.

Božidar Zečević iz REM-a je istakao da uprkos tome što ih optužuju da su mnogo beogradski, “vi to treba da nastavite”.

“Ako dobijete nacionalnu frekvenciju…“, rekao je Zečević na šta su ga kolege iz REM-a upozorile da ne konkurišu za nacionalnu, već beogradsku frekvenciju.

Slavko Belsni, urednik TV Una istakao je da može da se vidi u informativnom programu da su televizija dobrih namera.

“Zaboravljeno je psihičko stanje naših gledalaca. Vesti su uglavnom fokusirane na loše vesti”, rekao je Belesni.

Prema njegovim rečima oni žele da to promene i pošaljemo poruku da će sve biti dobro na kraju.

“Niko ne obraća pažnju na stanje gledalaca posle gledanja vesti, to je za nas visoki prioritet”, naveo je Belesni.

“Želimo da uhvatimo duh Beograda, od filharmonije do pijace, da prenesemo to nezaboravno iskustvo”, kazao je Belesni dodajući da žele da pomere granice televizija u Srbiji i da postignu standarde koje će i televizije sa nacionalnom pokrivenošću morati da imaju.

Judita Popović iz REM-a je istakla da imaju obavezu da informišu profesionalno, a ne da anesteziraju javno mnenje.

“Mi već imamo ružičastu i srećnu TV koje imaju ulogu anastezije, pa ne bi trebalo da se stavite u taj položaj i kompromitujete informacije koje dajete korisnicima”, istakla je Popović.

Slavko Beleslin je naveo da ono na šta su aludirali je da najčešće u buci negativnih stvari koje su u vestima, često ne bude mesta za kulturni i edukativni program.

Prema njegovim rečima zabava je okosnica programa – i naveo primer gde će kulinarski tok šou voditi Haris Džinović. “Neviđen do sada kod nas šou”.

Prema njegovim rečima ideja je i da naprave rijaliti koji se zove „Selo“, gde žele da pokažu kakav je zaista život na selu.

Gradsku TV Puls iz Grocke predstavljao je student Stefan Radić, koji se bavi medijima, vlasnik je tri radio-stanice i jedne televizije Viminacijum. Kaže da želi da napravi nešto novo u Beogradu, pa je konkurisao sa programom TV Puls.

Savet Regulatornog tela za elektronske medije će u ponedeljak i utorak, 14. i 15. novembra, obaviti razgovore sa predstavnicima 18 radio stanica koje su se prijavile za 12 dozvola za frekvencije na području Grada Beograda.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend