10. maj 2022.

Kompanija Tačno reagovala na Izveštaj o Tanjugu Saveta za borbu protiv korupcije

Demantovati jednom izgovorenu neistinu je težak posao...

Demantovati jednom izgovorenu neistinu je težak posao, a demantovati pet puta ponovljenu neistinu, gotovo nemoguć.

Ipak, da probamo: netačna je, neistinita i lažna pet puta izrečena tvrdnja Saveta za borbu protiv korupcije da je firma “Tačno” kupila, preuzela prava na imovinu nekadašnje agencije “Tanjug”.

Takođe, netačna je i tvrdnja Saveta da “Tačno” koristi državnu imovinu, i netačno je da “Tačno” zakupljuje prostor u centru grada koji je ranije koristio “Tanjug”.

Kompanija “Tačno” preuzela je samo ime “Tanjug”, žigove i radnike ove agencije i ništa više.

Nikakva prava na imovinu, “državnu imovinu”, niti smo tražili, niti kupili, ili preuzeli. Uz to, nikakve veze nemamo sa slikama kao ni sa imovinom Tanjuga u bivšim jugoslovenskim republikama, što bi se, nepažljivim čitanjem izveštaja, takođe moglo zaključiti.

Stoga je izveštaj Saveta u najmanju ruku čudan, krajnje neprofesionalno urađen (lako su mogli da provere svoje tvrdnje), i jasno zlonameran, jer, iz lažnih podataka, izvlači isti takav, neistinit, netačan i lažan zaključak: da su novi vlasnici u mogućnosti da stvore ozbiljnu medijsku imperiju uz sve pogodnosti koje su dobili i dobijaju od države.

O zloj nameri govori i bespotrebno stilsko preterivanje – “ozbiljna medijska imperija” (zar postoji “neozbiljna medijska imperija”?)- ali više od svega rečenica koja sledi posle netačnih, neistinitih tvrdnji:

“Njihova najveća obaveza je da se vršenjem svojih usluga ne zameraju vlasti, a kakve će benefite od toga imati građani, to i nije bila tema prilikom ugovaranja prodaje”.

Savet je izrekao neistinu, da je neko dobio benefite, imovinska prava, državnu imovinu, i onda ga, na osnovu te laži, optužio za “saradnju sa vlastima”.

Sasvim je sigurno da je Savet, na ovaj način prestao da bude telo koje se bavi korupcijom (u priči o “Tačno” i “Tanjugu” je evidentno nema), i postao je ideološki savet komesara, koji lovi svoje ideološke neprijatelje.

Štetu koja time nastaje, Savet najmanje čini našoj kompaniji i Tanjugu. Čini je sebi, urušavajući sopstveni kredibilitet, pošto, posle ovakvih neistina, ostaje ozbiljno pitanje: kako da mu se bilo šta veruje?

No, to je njihov problem.

Mi ćemo, I dalje nastaviti da objavljujemo istinite, proverene i tačne vesti. Pa i o onome šta radi Savet.

 

Tačno. Tanjug.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend