13. okt 2017.

Ljiljana Smajlović podnela ostavku u radnoj grupi za izradu nove medijske strategije

Nekadašnja predsednica UNS-a, novinarka Ljiljana Smajlović, podnela je ostavku na mesto člana radne grupe Ministarstva kulture i informisanja za izradu nove medijske strategije. U pismu koje je dostavila Udruženju novinara Srbije i Ministarstvu kulture i informisanja navela je da ostavku podnosi zbog odluke Vlade da Aleksandra Gajovića, urednika "Ilustrovane politike", imenuje za državnog sekretara za informisanje uprkos tome što propagira "šovinističke predrasude prema ženama".

Ljiljana Smajlović (foto: mc.rs)

„Bila mi je čast da budem izabrana u radnu grupu Ministarstva kulture i informisanja za izradu radne verzije Strategije razvoja sistema javnog informisanja u Republici Srbiji do 2023. godine, ali nakon što je Vlada Srbije za državnog sekretara u Ministarstvu kulture imenovala čoveka koji javno propagira neuke šovinističke predrasude prema ženama, prisiljena sam da podnesem ostavku na članstvo u toj radnoj grupi“, piše u ostavci.

„Delim mišljenje kolega i koleginica koji se javljaju UNS-u da protestuju što Vlada Ane Brnabić ovakvim postupcima omalovažava ne samo novinarke, već i našu profesiju. Položaj medija i novinara u Srbiji je ionako degradiran i veoma je loša ideja da se na važna mesta u Ministarstvu kulture i informisanja postavljaju ljudi koji na televiziji sa javnom frekvencijom izjavljuju da žene ne treba birati za predsednice i da „muškarac mora da vodi kuću“ jer se žene „nisu dokazale“ na važnim državnim poslovima. To je ruganje zadatku radne grupe kom sam lično pristupila sa osećanjem najveće društvene odgovornosti i molim vas da moju odluku shvatite kao moj lični protest“.

Ljiljana Smajlović u radnu grupu izabrana je na predlog UNS-a.

[povezaneprice]

1 komentar za: “Ljiljana Smajlović podnela ostavku u radnoj grupi za izradu nove medijske strategije

  1. fole

    smrc, smrc, suza suzu stize…

    13. окт 2017. at 14:33

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend