09. dec 2022.

MUP: Identifikovan muškarac koji je nacrtao kukasti krst na zgradi člana REM-a

Novosadska policija identifikovala je muškarca (76) koji je na zgradi u kojoj živi zamenik predsednika Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Milorad Vukašinović nacrtao simbol kukastog krsta i natpis REM, saopštio je MUP Srbije.

Foto: Danica Đokić / Cenzolovka

Sumnja se da je sedamdesetšestogodišnji Novosađanin, prošle noći, sprejom ispisao nacističke simbole uz natpis REM, na zgradi u kojoj stanuje Vukašinović.

On je osumnjičen za krivično delo ugrožavanje sigurnosti i protiv njega će biti podneta krivična prijava nadležnom javnom tužilaštvu.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova čini sve da zaštiti svakog pojedinca, njegovu ličnu i imovinsku sigurnost i neće dozvoliti da sigurnost bilo koga zbog posla koji obavlja bude ugrožena“, naglašava u saopštenju MUP.

„Nastojaćemo i u narednom periodu da u skladu sa zakonom i nadležnostima, omogućimo nezavisnim institucijama da neometano obavljaju svoj posao“, navedeno je u saopštenju.

Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) saopštio je juče odluku o obustavi rada te nezavisne institucije, navodeći da je „ozbiljno ugrožena nezavisnost u radu i bezbednost članova Saveta, kao i svih zaposlenih“.

Navedeno je i da je jedan od razloga za takvu odluku što su izloženi pritiscima, uključujući i iscrtavanje simbola na zgradi zamenika predsednika Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Milorada Vukašinovića.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend