23. jun 2023.

„Ne bih se bavila njom i njenim nebulozama“: Zekić najavila da će se obratiti sudu zbog Judite Popović

Doskorašnja članica Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Judita Popović, koja je podnela ostavku na to mesto, izjavila je da „vlast apsolutno kontroliše rad regulatora, konkretno predsednik“ i da on podsredstvom toga, drži pod kontrolom režimske medije.

Foto: N1

Predsednica Saveta REM-a Olivera Zekić kaže za Danas da se „slatko ismejala“ intervjuu koju je Popović dala nedeljniku Vreme, te da će se zbog njenih navoda obratiti sudu.

– Toliko je gluposti i laži izrečenih da sam ostala bez teksta. Što se meni inače skoro nikad ne dešava. Svako ko ima imalo morala u sebi, nikada, što bi se reklo, ne pljuje u bunar iz kog je vodu (bukvalno do juče) pio. Zatim, ona je takav lažov, licemer i analfabeta, da je, koliko sam je shvatila, ona svima nama argumentovano objašnjavala, pa smo joj se mi suprotstavljali nekom slabom argumentacijom, a onda smo se umorili od snage njenih reči, i počeli da je ignorišemo – navodi Zekić.

Kako kaže, to je potpuna besmislica.

– Upravo je bilo suprotno. Vrsni pravnici iz naših stručnih službi morali su bukvalno da crtaju skoro sve članove Zakona o elektronskim medijima, jer je skoro stalno mašila temu. Gospođa u tekstu takođe navodi da je naše glasanje bilo smehotresno i besmisleno. Ona celo svoje smatranje zasniva na pretpostavkama, i volela bih da iznese jedan jedini dokaz za svoje tvrdnje – navodi Zekić.

Ona dodaje da Juditi Popvić do sada nikada nije odgovarala, koliko god da su imale suprotstavljene stavove (stručne, ne političke, jer u REM-u politike nema), ali, ističe, sada mora da je pita – „Judita, da li haluciniraš, ili je moguće da si toliko bezobrazna?“

– To što ona misli da nas Vučić kontroliše (ponavljam, nek dostavi dokaze) je podilaženje tzv. građanskoj Srbiji. Čista autoprojekcija, pošto dolazi iz LDP-a, pa je navikla da je neko kontroliše. Nju verovatno kontroliše Šolak, sa čijih medija ne silazi i za čiju, jednu od televizija, mesecima zdušno radi kampanju za dobijanje dozvole za nacionalni pokrivenost. I ne bih se bavila više njom i njenim nebulozama, od sada će se tim slučajem baviti isključivo advokati REM-a – zaključuje Zekić.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend