27. dec 2016.

Niški sud poništio prošlogodišnji medijski konkurs u Subotici, novo rešenje identično starom

Upravni sud u Nišu poništio je prošlogodišnji medijski konkurs u Subotici u iznosu od oko 26 miliona dinara i naložio gradonačelniku Subotice da donese novo rešenje, koje je i doneto 23. decembra ali je identično poništenom, jer je reč o novcu koji je već odavno potrošen.

“Presudom Upravnog suda u Nišu 4. novembra 2016. godine poništeno je Rešenje o raspodeli sredstava budžeta grada Subotice za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja od 25. juna 2015. godine i predmet vraćen gradonačelniku grada Subotice na ponovno odlučivanje“, navedeno je u novom Rešenju o raspodeli sredstava u oblasti javnog informisanja koje je objavljeno na zvaničnoj stranici grada Subotice.

U istraživanju portala Magločistač, koje je objavljeno krajem aprila 2015. godine, navedeno je da su novi medijski zakoni usvojeni 2014. godine trebalo je da reše pitanja finansiranja lokalnih medija u Srbiji i odvoje ih od uticaja politike, ali da primer Subotice pokazuje suprotno i da su novac ponovo dobili projekti bliski pojedinim političkim strankama ili projekti bez adekvatnog obrazloženja što je potvrdio i tadašnji gradonačelnik Subotice Jene Maglai.

“Bilo je veoma ozbiljnih pritisaka vezano za te pare, ljudi iz Komisije su odradili posao savesno, odgovorno i stručno. Apetiti mnogih subotičkih medija su veoma visoko podignuti“, rekao je tada Maglai za naš portal.

Konkurs za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja raspisan je 23. marta 2015 godine. Ukupno je dodeljeno 25.796.200 dinara, za 20 medijskih projekata. Najviše novca – osam miliona dinara – dobila je Fondacija Panonija, osnivač RTV Pannon, iza koje slede Euro Alfa, kao osnivač RTV CITY, sa oko četiri miliona dinara i RTV YU ECO sa 3,8 miliona dinara, a Magazin Dani dobio je 2,5 miliona dinara.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend