16. avg 2018.

„Novosti“ spasene od stečaja

Privredni sud u Beogradu dostavio je Rešenje o usvajanju Unapred pripremljenog plana reorganizacije (UPPR) Kompanije „Novosti“, čime je obustavljen stečaj ove medijske kuće, saznaje Udruženje novinara Srbije (UNS).

Poverioci na rešenje Privrednog suda, usvojenog 6. jula ove godine, imaju pravo žalbe Privrednom apelacionom sudu u Beogradu, u roku od 15 dana od dana uručenja Rešenja. Kako UNS saznaje, dugovi Kompanije „Novosti“ prema 263 poverilaca sa kamatama iznose oko 1,5 milijardi dinara.

Rešenjem Privrednog suda u koje je UNS imao uvid predviđen je otpis kamata i mogućnost da najveći poverioci potraživanja pretvore u kapital „Novosti“.

Najvećim poveriocima dug će biti namiren u 120 mesečnih rata, sa početkom otplate odloženim za dve godine, bez kamate i valutne klauzule.

Podsetimo, račun Kompanije „Novosti“ blokiran je 12. jula prošle godine, zbog „duga iz 2009. godine, kada nisu podmirene obaveze prema državi, doprinosi za poreze i zarade u visini 103 miliona i 25 miliona za neplaćeni PDV“.

„Sa kamatama to je 284 miliona dinara“, navele su tada „Novosti“.

Blokada računa Kompanije „Novosti“ danas, kako stoji na sajtu Narodne banke Srbije, iznosi 506.331.080,44 dinara.

Račun će biti odblokiran kada Rešenje Privrednog suda postane pravosnažno.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend