10. feb 2021.

Odluka iz 2015. godine čeka Tanjug

Nerešeni pravni status Agencije Tanjug bio je predmet i dela Medijske strategije, a u Akcionom planu o njenoj realizaciji, predviđeno je da se „okonča proces privatizacije izdavača i bez odlaganja podnese registraciona prijava za brisanje Javnog preduzeća Novinska agencija Tanjug iz registra privrednih društava, objasnio je za Danas Veran Matić, koji je učestvovao u pisanju Plana.

Foto: Cenzolovka

– Odlučeno je i da se bez odlaganja podnese registraciona prijava za brisanje medija čiji je izdavač pomenuto javno preduzeće iz Registra medija, a u skladu sa odlukom o pravnim posledicama prestanka JP Novinska agencija Tanjug, navodi Matić. Ta odluka, inače, doneta je još 2015. godine, a ovi koraci bi samo značili njeno pravno ispunjenje.

Vreme za realizaciju tog postupka autori Plana odredili su za prvi kvartal ove godine, a nosioci te aktivnosti su sam Tanjug i Agencija za privredne registre.

Ova tema ponovo je pokrenuta kada je Udruženje novinara Srbije dan ranije nezvanično objavilo da Branka Đukić više nije direktorka novinske agencije. Kako je udruženje navelo, dugogodišnja direktorka te agencije nije uspela da se dogovori sa novim vlasnicima žiga i imovinskih prava na Tanjug o njenom budućem angažmanu, a o razlozima odlaska nije želela da govori.

Ni list Danas nije dobio odgovore na pitanja koja je uputio Đurićevoj, koji su razlozi zbog kojih je napustila tu poziciju, kao i da li je sa njom otišao još neko od zaposlenih.

I. N.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend