26. jan 2023.

Opštine Bačka Palanka, Svrljig, Ada i Doljevac raspisale konkurse za sufinansiranje medijskih projekata

Najviše novca za sufinansiranje medijskih sadržaja izdvojila je Bačka Palanka, 13.2 miliona, a najmanje opština Doljevac, 1.8 miliona dinara.

Za sufinansiranje medijskih projekata u Bačkoj Palanci izdvojeno je 13.200.000 dinara. Najmanji iznos za koji se može konkurisati po projektu je 50.000 dinara, a najveći dva miliona. Rok za podnošenje prijava je 3. februar.

Opština Svrljig za sufinansiranje medijskih projekata u 2023. godini opredelila je 8.900.000 dinara. Najmanji iznos za koji se može konkurisati je 50.000 dinara, a najveći četiri miliona. Rok za podnošenje projekata je 10. februar.

Opština Ada za sufinansiranje medijskih projekata izdvojila je 2.250.000 dinara. Najmanji iznos sredstava koji se može odobriti po projektu je 10.000 dinara, a najveći 1.125.000 dinara. Predlozi se mogu podneti do 9. februara.

Ukupna sredstva koja je za ovu godinu izdvojila opština Doljevac za sufinansiranje medijskih projekata je 1.800.000 dinara. Najmanji iznos sredstava  po projektu je 100.000,00 dinara, a najveći 1.100.000 dinara.Rok za podnošenje prijava je 8 februar do 15.00 časova.

Na ovim  konkursima mogu da učestvuju mediji koji su registrovani u Agenciji za privredne registre (APR) i pravna lica, odnosno preduzetnici koji se bave proizvodnjom medijskih sadržaja, a treba da  prilože dokaz da će sufinansirani medijski sadržaj biti realizovan putem medija koji je upisan u Registar medija u APR-u.

Pravo učešća na konkursima nemaju izdavači medija koji se finansiraju iz javnih prihoda kao i lica koja su u prethodnom periodu dobila sredstva za projektno sufinansiranja, a nisu u predviđenom roku i propisanoj formi podnela narativni i finansijski izveštaj.

Pravna lica za koja se utvrdi da su sredstva nenamenski trošila, nemaju pravo da učestvuju na Konkursu.

Dodatne informacije za prijavu na konkuse koje su raspisale ove opštine kao i način prijave, nalaze se na zvaničnim sajtovima opština i na sajtu Udruženja novinara Srbije (UNS) u rubrici „Konkursi“, sa naznakom „Medijski konkursi“.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend