16. nov 2022.

Optimistični polemičar: Ko je Predrag Azdejković, član UO RTS-a, koji se našao u žiži zbog polemike s Bujoševićem?

Predrag Azdejković, član Upravnog odbora RTS-a, našao se u žiži javnosti, ovog puta zbog polemike sa direktorom RTS-a Draganom Bujoševićem u vezi sa platama zaposlenih u toj medijskoj kući.

U oktobru prošle godine rekao je da je odlučio da posle 20 godina napusti LGBT aktivizam i posveti se marketingu, jer ga je “umorila i razočarala izjava predsednika Vučića da neće potpisati Zakon o istopolnim zajednicama”.

Ipak, na trećeaprilskim izborima podržao je Aleksandra Vučića kao predsedničkog kandidata SNS.

Savet REM-a saopštio je na sednici održanoj 7. oktobra 2022. da je Azdejković izabran za člana Upravnog odbora Radio televizije Srbije, što je izazvalo negodovanje jednog dela LGBT zajednice.

Bio je član Radne grupe za izradu Nacrta zakona o istopolnim zajednicama, a njegovo delovanje najviše je usmereno ka etičkom izveštavanju medija o pripadnicima LGBT zajednice.

Pored ovoga, Azdejković je novinar, filmski i pozorišni producent i direktor filmskog festivala Merlinka, ali i glavni urednik LGBT časopisa Optimist.

Bio je višegodišnji aktivista Socijaldemokratske omladine, a svojevremeno je tvrdio da mu je politikički aktivizam upropastio život.

Član je UNS-a od 2009, a član Uprave ovog udruženja bio je od 2019. do 2021. U periodu od 2012. do 2015. godine bio je član Komisije za žalbe Saveta za štampu.

Rođen je 1978. u Leonbergu, u Nemačkoj, odakle se sa navršenih šest godina sa porodicom preselio u Beograd.

Za Danas ističe da je skroz “nenormalan” čovek i nema nikakav hobi sem teretane, ali da obožava da gleda serije i filmove po principu “što gluplje – to bolje”, da mozak može da se odmori.

– Pošto sam poluslep izbegavam da čitam, a posao mi je da gledam filmove zbog Merlinka festivala. Gledam filmove koji ne uključuju previše mozak, to mi je relaksacija, objašnjava Azdejković.

Kaže da svo slobodno vreme provodi putujući, te da je trenutno u Holandiji.

– Putovanja, putovanja, putovanja – to mi je smisao života, kaže Azdejković, ljubitelj austrijske i nemačke kuhinje.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend