23. feb 2023.

Produkcija Firefly nije bila angažovana od RTS-a

Od svog osnivanja do današnjeg dana, Firefly nije bio angažovan od strane Radiotelevizije Srbije ni u jednom domenu, pa ni kao spoljna ili izvršna produkcija, ističe Firefly u današnjem saopštenju, ukazujući na „mnogo netačnih informacija, insinuacija i konstrukcija vezanih za poslovanje“ ove produkcije.

Generalni direktor RTS na sednici skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje o RTS-u Foto: Printskrin/Parlament.rs

Kako se napominje, samim tim nema, niti je bilo ikakvog osnova za plaćanja RTS ka Firefly produkciji, niti Firefly na bilo koji način prihoduje od RTS.

U saopštenju se objašnjava da se Firefly produkcija do sada nije oglasila, jer nije želela da učestvuje u ponižavanju naše industrije.

„Zbog iznošenja neistinitih tvrdnji i narušavanja ugleda firme i njenih zaposlenih, kao i direktorke firme Ivane Miković“, najavljuje se u saopštenju ove produkcije, „podnećemo tužbe protiv svih koji su i koji
budu iznosili netačne informacije vezane za poslovanje Firefly produkcije“.

Kako se ocenjuje, „Firefly produkcija jedna je od najuglednijih produkcija u regionu i trenutno, pored Srbije, posluje sa još tri zemlje na razvoju i produkciji igranog programa“.

Pored produkcije igranog programa, što je samo jedna grana delatnosti, Firefly razvija i druge poslove u domenu audio vizuelnih dela.

Serije naše produkcije prikazuju se na domaćim (FEST, FAF), ističe se u saopštenju, ali i na velikim svetskim festivalima u Berlinu, Kotbusu, Brnu, Motovunu, Sarajevu, Klužu, Minhenu i Lilu.

Naslovi Firefly produkcije dobitnici su više nagrada na medjunarodnim festivalima u nekoliko kategorija, od toga tri za najbolju dramsku seriju, navodi se na kraju saopštenja.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend