14. okt 2020.

Program na mađarskom Radio Novog Sada krenuo iz nove zgrade

Nakon 21 godine podstanaraskog života, danas je svečani dan za našu kuću. Naime, danas počinje emitovanje prve radijske emisije iz nove zgrade RTV-a na Mišeluku. Tačno u devet časova i tri minuta emitovan je  signal programa Radio Novog Sada na mađarskom jeziku.

Prva emisija jeste radijska emisija „Glasnik sredom“ kolega iz mađarske redakcije. To znači da će oni od danas konstantno emitovati program odavde.Kako kažu, to je značajan korak za njih ali i za program i slušaoce koji su im i u prethodnom periodu ukazivali poštovanje.

Prema rečima glavnog i odgovornog urednika Programa na mađarskom jeziku Andraša Gustonja, ovaj program počeo je emitovanje 29.novembra 1949. godine, kada su na jednom talasu emitovani i ostali programi.

Danas ,kako kaže Gustonj u redakciji radi 35 članova i emituju program 24 sata dnevno. Od preseljenja u nove prostorije očekuju pre svega kvalitetniji signal i bolju čujnost i kvalitetnije radne uslove.

Posle kolega iz radija, u narednom periodu sukcesivno će se u novu zgradu seliti i druge redakcije i službe naše kuće.

Od polaganje vremenske kapsule, koja je obeležila početak radova na temeljima stare zgrade srušene u nato bombardovanju, prošle su dve godine. Nova zgrada ima 17.350 kvadratnih metara. iz 5 televizijskih i 6 multifunkcionalnih radijskih studija biće emitovan program na srpskom i 15 jezika nacionalnih manjina.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend