23. avg 2021.

Ptičica pravac lonac

Eto, onomad onaj Skaj, sad Tviter, je l’ ima još neka aplikacija ili društvena mreža da je protiv predsednika Srbije?

Bar da ih ima pet pa da ih izazove na tuču, on sam sa Kobrama a njih četvorica, ali ovako – kao da se bije s vazduhom. Ne ovim kancerogenim vazduhom koji udišemo, nego onako figurativno kao što su figurativni i pozivi na šorku.

E moj druže Tviteru – nisi mi drug odmah da se dogovorimo, to je isto figurativno – kako možeš tako? Da obeležiš vladine medije nekom značkom ko da su odlikovani udarnici. Oni jesu udarnički radili na neutemeljenom i neumerenom reklamiranju predsednika Srbije, ali za to se ne dobija značka kao što znamo. Za to se dobijaju pare, moć, oproštaj, šta ti već treba.

I šta se ti samo zamišljaš? Ako si mogao da obeležavaš i zabranjuješ tvitove predsednika jedne Amerike, da možeš i Srbije? Neće moći, bato (nisi mi ni bata, samo da znaš). Neće moći jer ti ne pobeđuješ na izborima. Čak se ni ne kandiduješ. A i kad smo kod izbora, nisi pobednik ni u društvenim mrežama, mnogo više članova imaju drugovi Tiktok i Instagram i drugarica Fejsbuk, koji su svi gospoda za tebe, druže Tvitere.

I kako se uopšte menjaš po padežima? Druže Tvitere ili druže Tviteru? Pitam za druga, što bi vi na Tviteru rekli. Partijskog druga, on je slabiji u gramatici i pravopisu, slabiji od mene, ne od drugih. Drugi su svi podjednake neznalice. U svemu. Osim u izbornim radnjama. He-he, radnjama, razumeš? Radnja, izborna radnja, uđeš u radnju i kupiš koliko ti treba, kapiraš? Nema veze, to su neke fore sa Tvitera.

Kompletan tekst čitajte na Peščaniku

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend