30. jun 2017.

Radomirović: Očekujem da ministar kulture ispuni obećanja

Predsednik Udruženja novinara Srbije (UNS) Vladimir Radomirović smatra da bi bilo dobro da je premijerka Ana Brnabić u ekspozeu govorila i o slobodi medija, ali i da je najvažnije da Vlada i Ministarstvo kulture omoguće izradu i usvajanje nove medijske strategije i zakonskih izmena koji će mogućiti nesmetano funkcinisanje lokalnih medija.

Radomirović je u izjavi agenciji Beta naveo da je ministar kulture ostao isti, pa od Vladana Vukosavljevića očekuje da ispuni svoja obećanja, a pre svega da se formira Radna grupa za izradu nove medijske strategije.

„Bitan nam je i opstanak lokalnih medija, kao i to da se uspostavi socijalani dijalog. Insistiramo i na otvaranju radnih prava zaposlenih u medijima“, rekao je Radomirović.

UNS očekuje izmene Zakona o javnom informisanju koje će omogućiti da se precizira ko može da bude u komisijama koje odlučuju o sufinansiranju medijskog sadržaja lokalnih medija, pri čemu, kako je Radmanović istakao, treba isključiti bilo kakvu politizaciju.

UNS insistira i na tome da se iz lokalnih budžeta omoguće godišnja izdvajanja od dva odsto za rad medija. Prema rečima predsednika UNS-a, „ne smemo da doživimo to da veliki gradovi ostanu bez medija, a građani bez mogućnosti da budu informisani“.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend