13. apr 2023.

Raspisan konkurs za direktora i glavne i odgovorne urednike RTS-a

Radio televizija Srbije raspisala je konkurs za direktora televizije i glavne i odgovorne urednike Informativnog programa, Кulturno-umetničkog, Obrazovno-naučnog i Zabavnog programa.

Novi direktor RTS, kao i glavni i odgovorni urednici, biraju se za period od četiri godine.

Od kandidata za direktora RTS-a se traži da je „istaknuti medijski stručnjak koji se dokazao izuzetnim rezultatima rada u televizijskoj delatnosti“, znanje jednog svetskog jezika i sa najmanje osam godina radnog iskustva na rukovodećim mestima.

Кandidati za direktora Televizije Srbije i za glavne i odgovorne urednike programa ne mogu biti nosioci javne funkcije, ni funkcije u političkoj stranci, kao ni lica koja ne ispunjavaju druge uslove za obavljanje tih funkcija u skladu sa zakonom.

Rok za prijavljivanje kandidata je 30 dana od dana objavljivanja konkursa u dnevnom listu „Politika“, Službenom glasniku i na sajtu RTS-a.

Upravni odbor RTS će imenovati direktora Televizije Srbije i glavne i odgovorne urednike ovih programa u roku od 45 dana od dana otvaranja prijava na konkurs, u skladu sa Pravilnikom o postupku i uslovima izbora imenovanih lica. Ukoliko odluka u navedenom roku ne bude doneta, biće raspisan novi javni konkurs.

O rezultatima javnog konkursa kandidati će biti obavešteni u roku od osam dana od dana donošenja odluke o izboru.

1 komentar za: “Raspisan konkurs za direktora i glavne i odgovorne urednike RTS-a

  1. Tihomir Grozni

    Kvaka 22 je ovde ostala sakrivena: od pristiglih prijava, generalni direktor Bujošević bira one koji su po njegovoj volji i njih predlaže Upravnom odboru. Samo od tih, predloženih, kandidata Upravni odbor bira, tako da samo može da ne izabere kandidata. I još jedna kvaka: generalni direktor ladno može da ne predloži nikoga, ni u jednoj kategoriji za koju je ovde raspisan konkurs. Tako, u pogledu direktora Televizije, radi otkad je na mestu generalnog; ne deli mu se vlast bilo sa kim. I to tako prolazi u javnosti već 8 godina… Otkad je direktor Televizije Nikola Mirkov postao v.d. generalnog u trenutku smrti A. Tijanića, Televizija Srbije (pun naziv te firme) nema svog direktora.

    18. апр 2023. at 23:03

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend