27. nov 2019.

Rasprava o programu RTS: Pored kulturnog i sportskog, uvesti i politički dnevnik

Treća javna rasprava o programu Radio-Televize Srbije (RTS) održana je danas u Gradskoj kući u Zrenjaninu u organizaciji Programskog saveta RTS.

Ekonomista iz Zrenjanina Lazar Erne je rekao da RTS-u nedostaju emisije o finansijskim temama, a Ružica Tomić iz Udruženja za pomoć MNRO rekla da RTS malo pažnje poklanja humanitarnim i sličnim organizacijama.

Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura je kao dobru ocenio saradnju s RTS-om, dok je predsednik Odbora Skupštine Srbije za kulturu i informisanje Mirko Krlić rekao da je RTS „najbolja televizija u ovom delu Evrope“.

Krlić je kazao da u programu RTS-a nedostaje program namenjen deci i najavio da će predložiti da se, pored kulturnog i sportskog dnevnika, uvede i „politički ili stranački dnevnik“ da bi „svi mogli dobiti termin“.

Predsednik Programskog saveta Milivoje Pavlović je rekao da je „vrlo zadovoljan kvalitetom i kulturom dijaloga… u nekoliko gradova, a danas smo čuli veoma pozitivne ocene dometa našeg radio i TV-programa“.

U susretu s građanima, pretplatnicima, slušaocima i gledaocima RTS, sagledava kako oni ocenjuju domet i sadržaj programa i kako koriste svoje „pravo da znaju sve“, te u kojoj meri im RTS nudi blagovremene i objektivne informacije, rekao je Pavlović.

Potvrdio je da je bilo „i izvesne kritike kao i nekoliko veoma dobrih sugestija“ o tome kako da RTS se bolje izveštava o lokalnim zbivanjima, a bilo je i primedbi na pokrivenosti RTV-signalom.

1 komentar za: “Rasprava o programu RTS: Pored kulturnog i sportskog, uvesti i politički dnevnik

  1. Lemix

    Divno je što je zrenjaninac Mirko Krljić predsednik Odbora Skupštine Srbije za kulturu i informisanje rekao da je RTS „najbolja televizija u ovom delu Evrope“. Divno je i to što je tako dobra, jedna od malobrojnih medijskih kuća, odbila da objavi da je nedavno ovaj bivši zrenjaninski kafedžija optužen i osuđen za brutalan fizički napad na jednog urednika u hotelskom toaletu.

    01. дец 2019. at 00:55

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend