01. jul 2022.

REM raspisao konkurs za nove članove upravnih odbora RTS-a i RTV-a

U Upravni odbor Medijskog javnog servisa Srbije bira se jedan član, a u Upravni odbor pokrajinskog javnog servisa biraju se dva člana

Foto: Marko Risović

Konkurs Regulatornog tela za elektronske medije (REM) za nove članove upravnih odbora javnih servisa raspisan je 30. juna, a rok za dostavljanje predloga je 15 dana od dana objavljivanja konkursa.

U UO RTS-a bira se jedan član, a u UO RTV-a biraju se dva člana.

Jedno od dva upražnjena mesta u UO RTV-a čeka svog člana još od jula prošle godine. Tada je, prema pisanju Cenzolovke, samo pet kandidata dobilo potrebnu dvotrećinsku većinu glasova u Savetu REM-a na konkursu za izbor šest novih članova. Zbog toga UO RTV-a trenutno ima osam umesto devet članova.

Prema saznanjima Cenzolovke, drugo mesto u UO pokrajinskog javnog servisa popunjava se zbog odlaska Jovana Adamova u penziju.

Članovi UO biraju se na pet godina, uz mogućnost reizbora. Uz tražene podatke o kandidatu, prema pozivu, potrebno je podneti i njegovu radnu biografiju sa obrazloženjem, pisanu saglasnost da prihvata kandidaturu, izjavu da ne postoje smetnje iz člana 17 Zakona o javnim medijskim servisima, te adresu i telefon predlagača. Kandidati za članove UO RTV-a, uz prijavu dostavljaju i dokaz da žive i rade na području AP Vojvodine.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend