21. sep 2023.

REM pokrenuo proceduru za izbor novih članova upravnih odbora javnih servisa

Na predstojećem javnom konkursu biraju se dva nova člana u Upravni odbor RTV-a i jedan član u Upravni odbor RTS-a

Foto: Cenzolovka

Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) na jučerašnjoj vanrednoj sednici doneo je odluku o raspisivanju javnog konkursa za imenovanje jednog člana Upravnog odbora Radio-televizije Srbije i dva člana Upravnog odbora Radio-televizije Vojvodine, potvrđeno je za Cenzolovku u Savetu REM-a.

Rok za dostavljanje predloga je 15 dana od momenta objavljivanja konkursa u Službenom glasniku.

Savet REM-a raspisuje javni konkurs za imenovanje novih članova šest meseci pre isteka mandata članova Upravnog odbora, a u skladu sa Zakonom o Javnim medijskim servisima (član 17).

Članu Upravnog odbora RTS-a Nenadu Jankoviću prvi mandat ističe krajem februara iduće godine, u isto vreme kad i drugi mandat dvojici članova Upravnog odbora RTV-a Jovanu Adamovu i Branislavu Popoviću. Adamov i Popović prvi put su izabrani u UO RTV 2014. godine.

Prema Zakonu o javnim medijskim servisima, mandat članova upravih odbora javnih servisa traje pet godina, a jedno lice može biti imenovano za člana najviše dva puta.

Za članove UO RTV-a Savet REM-a imenuje lica koja žive i rade na području Autonomne pokrajine Vojvodine.

Uz tražene podatke o kandidatu, potrebno je podneti i radnu biografiju sa obrazloženjem, pisanu saglasnost o prihvatanju kandidature, izjavu o tome da ne postoje smetnje iz člana 17 Zakona o javnim medijskim servisima, te adresu i telefon predlagača. Kandidati za članove UO RTV-a uz prijavu dostavljaju i dokaz da žive i rade na području AP Vojvodine.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend