30. okt 2021.

RTS raspisao konkurs za direktora Radio Beograda

Javni medijski servis, Radio-televizija Srbije (RTS), raspisala je danas konkurs za imenovanje direktora Radio Beograda i glavnog i odgovornog urednika Prvog programa Radio Beograda, na period od četiri godine.

Medju uslovima konkursa za direktora Radio Beograda, kako je navedeno, su visoka stručna sprema ili master, najmanje osam godina radnog iskustva na rukovodećim mestima, znanje jednog svetskog jezika, poznavanje tehnologije proizvodnje i pružanja audio-vizelnih medijskih usluga i usluga radija, navedeno je u oglasu u dnevnom listu „Politika“.

Za glavnog i odgovornog urednika Prvog programa Radio Beograda uslovi su isti, osim što se traži najamanje sedam godina na uredničkim poslovima.

Precizirano je i da kandidati za ove dve pozicije ne mogu biti nosioci javne funkcije, niti funkcije u političkoj stranci.

Rok za prijavljivanje kandidata je 30 dana od objavljivanja konkursa.

Upravni odbor RTS-a će imenovati direktora Radio Beograda i odgovornog urednika Prvog programa Radio Beograda u roku od 45 dana od dana otvaranja prijava na konkurs, a o rezultatima konkursa kandidati će biti obavešteni u roku od osam dana od dana donošenja odluke o izboru.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend