03. jul 2024.

Santos i portal za koji mnogi nisu ni čuli nalaze se na istoj adresi i dobili su pare od države

Ministar informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić doneo je rešenja o raspodeli sredstava u okviru medijskih konkursa koje je raspisala država.

Na ovim konkursima, Santos iz Zrenjanina je za tri projekta dobio ukupno 1,8 miliona dinara.

Ministarstvo informisanja će sufinansirati agro vesti na radiju Santos sa 850.000 dinara. Za program na mađarskom jeziku „Buđenje – Ébresztő“ ova medijska kuća bliska vlasti dobila je 500.000 dinara.

Dodatnih 450.000 dinara Santos je od države dobio za projekat „Jezik kao most: Srpska baština u rečima i slovima“.

Mnogi Zrenjaninci verovatno nikada nisu čuli za portal Cvet na Tisi, sa sedištem u Zrenjaninu, a kamoli se preko njega informisali, ali to nije sprečilo resorno ministarstvo da sa ukupno 850.000 dinara podrži dva medijska projekta koja je predložio ovaj portal.

Jedan projekat se zove „Ja sam Mađar i ponosim se time“, koji će iz državnog budžeta biti sufinasiran sa 450.000 dinara, a drugi, za koji su odobrena sredstva u visini od 400.000 dinara, zove se „Pomozi mi da zajedno budemo jači“.

Zanimljivo je da je sedište portala Cvet na Tisi na istoj adresi na kojoj i RTV Santos.

KTV televizija dobila je milion dinara za „Srpski kulturni pregled“, a Akcionarsko društvo za novinsko-izdavačku delatnost Zrenjanin 800.000 dinara za privredno opismenjavanje novinara.

Info-NB iz Novog Bečeja je za projekat „Mađarske narodne priče i bajke: Oživljavanje tradicije“ od države dobio 400.000 dinara.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend