20. sep 2022.

Sremska Mitrovica raspisala drugi ovogodišnji konkurs za sufinansiranje medija

Grad Sremska Mitrovica raspisao je Konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja. Konkurs je otvoren do 29. septembra, a projekti će biti sufinansirani iz budžeta sa 12 miliona dinara. Inače, ovaj grad je u februaru raspisao prvi konkurs za medijske projekte za koji je bilo opredeljeno 20 miliona dinara.

Najmanji iznos koji se može dodeliti po projektu je 50.000 dinara, a najveći 7.500.000 dinara. Odobreni projekti moraju biti realizovani do kraja godine.

Na Konkursu može učestvovati izdavač medija čiji je medij upisan u Registar medija Agencije za privredne registre ili pravno lice, odnosno preduzetnik koji se bavi proizvodnjom medijskih sadržaja i ima dokaz da će sufinansirani medijski sadržaj biti realizovan putem medija.

Pravo učešća nemaju izdavači medija koji se finansiraju iz javnih prihoda, oni koji u propisanom roku nisu opravdali prethodne projekte kao i mediji koji su nenamenski trošili sredstva. Ovo važi i za idavače koji su sredstva nenamenski trošili.

Pored toga, pravo učešća nemaju ni kandidati koji su u postupku povraćaja državne ili de minimis pomoći.

Na Konkursu je moguće učestvovati samo sa jednim projektom, dok izdavač više medija može konkurisati sa jednim projektom za svaki medij.

Prijave se šalju na adresu: Gradska uprava za kulturu i sport, ul. Svetog Dimitrija br 13, 22000 Sremska Mitrovica, sa naznakom „Po Drugom javnom pozivu za sufinansiranje projekata iz budžeta Grada Sremska Mitrovica radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2022. godini“

Tekst Konkursa objavljen je na sajtu UNS-a u podrubrici Medijski konkursi.

A. N.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend