02. mar 2023.

Sukobi unutar UO RTS-a ne jenjavaju, Bazdulj najavljuje tužbu protiv Azdejkovića

Sukobi između članova Upravnog odbora RTS-a, Muharema Bazdulja i Predraga Azdejkovića, pred sutrašnju sednicu UO, ne jenjavaju. Azdejković optužuje Bazdulja da je u sukobu interesa ponavljajući tezu da je RTS izdavač njegove knjige, dok Bazdulj to negira, najavljujući tužbu protiv Azdejkovića.

– Članovima UO RTS zabranjeno je da imaju poslovne veze sa RTS-om, jer se to smatra sukobom interesa, navodi Azdejković za Danas, prilažući spisak planiranih izdanja koje je Izdavački odbor RTS-a predložio za tekuću godinu, među kojima je i „Dogodilo se na današnji dan“ Muharema Bazdulja.

Međutim, Bazdulj ističe da RTS nije suizdavač ovog izdanja, i to nakon njegovog izričitog zahteva.

– On laže o lako proverljivim stvarima. Moju knjigu „Rokoko kalendar“ iz žanra „Dogodilo se na današnji dan“ objavio je Albion u decembru prošle godine. Postojala je ideja da RTS bude suizdavač, koja je odbijena jer sam ja to tražio. Knjiga je cipovana u Narodnoj biblioteci, promovisana u Loparama i Beogradu, u knjižarama je već skoro tri meseca. RTS nema nikakve veze s knjigom – izričit je Bazdulj.

On dodaje da ako „Azdejković nastavi da laže“, moraće da ga tuži.

Podsetimo, Predrag Azdejković je kao član UO RTS-a u ponedeljak najavio da će na sutrašnjoj sednici Upravnog odbora pokrenuti temu razrešenja generalnog direktora Dragana Bujoševića, iako ta tačka nije na dnevnom redu. Bazdulj je rekao da ideju o smeni neće podržati, i da ne želi da ulazi u motive njenih inicijatora.

Glavna tema rasprave sutra na UO RTS-a će biti izbor za pemu Evrovizije, a smena Bujoševića bi eventualno mogla da potpadne pod tačku „razno“, iako na taj način ne može da se raspravlja niti menja generalni direktor, već za to mora da se zakaže posebna sednica sa unapred najavljenom tačkom.

Kada je reč o sukobu interesa, Bazdulj podseća da je predsednik UO RTS-a Branislav Klanšček jedan od autora pesme koja će se sutra takmičiti na izboru za Evroviziju.

– Azdejkovićev pokrovitelj Klanšček je koautor kompozicije na nacionalnom izboru pesme za Evroviziju u organizacjji RTS-a, i to mu je sasvim košer. Ne smem da kažem halal jer je to termin iz muslimanske kulture, a Azdejkovićeva islamofobija drastično eskalira – smatra Bazdulj.

Naime, on se osvrnuo na to što Azdejković svaki put pogreši njegovo ime, pominjući ga na društvenim mrežama.

– Konfabulacije g. Azdejkovića više nisu čak ni zabavne. Pre nedelju dana sam bio „Muarem“, danas sam „Muamer“ (kao Gadafi, svi su „Turci“ isti, svejedno da li iz Tripolija ili iz Travnika), za nedelju dana ću verovatno biti „Muamed“, a za dve nedelje „Mustafa“ kao što se nacistima svaki Jevrejin zvao „Izrael“ – navodi Bazdulj.

Azdejković je u međuvremenu izbrisao tvitove, i ponovio neke od njih ispravljajući Bazduljevo ime u Muharem.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend