07. nov 2018.

Telekom: Nemamo nameru da kupujemo bilo koju televiziju

Telekom Srbija saopštio je danas da su neistinite tvrdnje da je ta kompanija kupila Televiziju Kopernikus, već navode da je reč o akviziciji kablovskog operatora, i da nije prekršen zakon.

Foto: StreetView

„Potpuno su neistinite tvrdnje da je Telekom Srbija kupio televiziju Kopernikus, bilo koju drugu televizijsku kuću ili da ima nameru da kupuje bilo kada neku televizijsku mrežu. Telekom Srbija je u skladu sa svojim strateškim opredeljenjima da se pozicionira kao lider u oblasti telekomunikacija u regionu, akvizirao kablovskog operatora Kopernikus Technology i time nije prekršio nijednu tačku zakona“, navodi se u saopštenju Telekoma.

Dodaje se da će „jačanjem pozicija kompanije Telekom Srbija biće obezbeđena konkurentnost na tržištu distribucije televizije, građanima povoljnija i kvalitetnija usluga i mogućnost izbora provajdera televizijskih usluga, koja je bila ugrožena dominantnom pozicijom, takoreći monopolom jednog kablovskog operatora u Srbiji“.

Telekom Srbija, čiji je većinski akcionar država, zvanično je postao vlasnik 100 odsto udela drugog po veličini kablovskog operatora u Srbiji, Kopernikus Technology. Iz Telekoma su za N1 rekli da je Kopernikus kupljen po tržišnim uslovima i cenama. S druge strane, stručnjaci smatraju da je takva kupovina problematična iz više razloga.

1 komentar za: “Telekom: Nemamo nameru da kupujemo bilo koju televiziju

  1. pedja

    uaaaa….lopovi partijski, stop kradji naroda i drzave, preko raznih mahinacija u poslovanju, Vucicu reaguj, hapsi lopove!

    07. нов 2018. at 16:54

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend