12. sep 2019.

UDS: Za lokalne i regionalne emitere manje naknade

Unija diskografa Srbije (UDS) saopštila je danas da je zaključen Protokol kojim se emiterima koji plaćaju minimalnu naknadu po tarifi daje mogućnost da ostvare određena umanjenja na obračunat iznos minimalne naknade, a naročito lokalnim i regionalnim emiterima.

U saopštenju UDS navodi se da je zaključen Protokol između organizacija za kolektivno ostvarivanje prava proizvođača fonograma i interpretatora OFPS i PI i udruženja emitera ANEM i RAB, koji zajedno okupljaju preko 200 emitera u svom članstvu, s druge strane.

„Ovim Protokolom, emiterima koji plaćaju minimalnu naknadu po tarifi data je mogućnost ostvarenja određenih umanjenja na obračunat iznos minimalne naknade, a naročito emiterima koji imaju lokalnu i regionalnu zonu pokrivanja“, stoji u saopštenju.

Na taj način su organizacije OFPS i PI izašle u susret zahtevima Udruženja emitera, navodi se u saopštenju i dodaje da je na zajednički način postignut sporazum, u interesu nosilaca prava, organizacija za kolektivno ostvarivanje prava, emitera i njihovih udruženja.

Ovim Protokolom, inače, ispunjen je glavni zahtev Maje Pavlović, vlasnice Kanala 9, koja je zbog prevelikih nameta štrajkovala glađu.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend