13. jan 2018.

UNS: Ne vraćamo se u Radnu grupu, ali ćemo dati svoj doprinos Medijskoj strategiji

Udruženje novinara Srbije (UNS) žali što je državni sekretar za informisanje u Ministarstvu kulture i informisanja Aleksandar Gajović ostao pri svojim stavovima kojima omalovažava žene, zbog čega UNS neće učestvovati u Radnoj grupi za izradu Medijske strategije, ali će dati pun doprinos javnoj raspravi o ovom važnom dokumentu za budućnost medija u Srbiji.

UNS ističe da je Aleksandar Gajović sinoć pokazao da ne želi da se izvini zbog omalovažavanja žena, izvinjavajući se samo „onima koje je njegova izjava povredila“, čime je samo još jednom potvrdio stavove neprihvatljive za nosioca visoke državne funkcije.

UNS podseća da je članica Radne grupe za izradu Medijske strategije na predlog UNS-a Ljiljana Smajlović pre ostavke predala predloge koje UNS smatra značajnim za Medijsku strategiju.

UNS će u javnoj raspravi dati svoj doprinos izradi Medijske strategije iako neće učestvovati u Radnoj grupi i preuzeti, kao najveće i najznačajnije novinarsko udruženje, punu odgovornost za njenu izradu.

UNS je svestan značaja koji Medijska strategija ima za budućnost posebno lokalnih medija koji su reformom medijskog sistema, odnosno, usvajanjem medijskih zakona koje UNS nije podržao, danas praktično opustošeni.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend