29. okt 2019.

Brnabić: Konstruktivan rad Radne grupe i Vlade u izradi Medijske strategije

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa članovima Radne grupe za izradu Nacrta medijske strategije i sa predstavnicima medijskih i novinarskih udruženja, saopštila je Vlada.

Radna grupa za izradu Strategije razvoja sistema javnog informisanja u Srbiji, čiji je mandat bio obnovljen u trajanju od mesec dana, završila je rad na usaglašavanju otvorenih pitanja u tom dokumentu i predala ga Vladi Srbije 23. oktobra, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Kako se dodaje, članovi Radne grupe obavestili su premijerku da su razmotrili i preporuke i komentare na Nacrt strategije koje je izradio ekspert Evropske komisije iz Brisela dr Frančesko Šakitano.

U skladu sa dogovorom, novi nacrt strategije i izveštaj koji se odnosi na komentare eksperta Šakitana biće dostavljeni na mišljenje Evropskoj komisiji, a po dobijanju mišljenja očekuje se završetak procedure za usvajanje dokumenta.

Brnabić je zahvalila članovima Radne grupe na konstruktivnom radu u proteklih mesec dana, kako bi dokument bio usaglašen u skladu sa dogovorom i istakla da je to još jedna potvrda da je proces usvajanja strategije inkluzivan i transparentan.

Ona je, dodaje Vlada, takođe zahvalila i predstavnicima međunarodnih organizacija i partnerima, koji su aktivno podržali ceo proces usvajanja strategije.

Sastanku su prisustvovali ambasador Kraljevine Norveške Jern Eugen Jelstad, zamenik šefa Misije OEBS u Srbiji Džozef Melot i zamenica šefa Delegacije EU u Srbiji Mateja Norčič Štamcar.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend