20. jun 2023.

UO RTV nije izabrao generalnog direktora, imenovana v.d. direktorka

Upravni odbor Radiotelevizije Vojvodine (RTV) na današnjoj sednici doneo je odluku da na mesto vršioca dužnosti direktora imenuje Sanju Jašarević Kužić, dosadašnju zamenicu generalnog direktora pokrajinskog javnog servisa, saopšteno je danas iz RTV-a.

Za vršioca direktora izabrana je većinom glasova članova Upravnog odbora, navodi se u saopštenju za javnost.

Sanja Jašarević Kužić je diplomirana pravnica, sa više od deset godina iskustva u RTV-u na odgovornim funkcijama, a pre toga je radila kao sudija i pomoćnica ministra za ljudska i manjinska prava u kom svojstvu je bila i šefica delegacije Srbije pred relevantnim komitetima Ujedinjenih nacija, piše u saopštenju.

“Na sednici UO je prethodno, uz reči zahvalnosti, a na osnovu podnete neopozive ostavke iz ličnih razloga, dužnosti razrešen dosadašnji vršilac dužnosti direktora Jožef Klem”, naveo je Upravni odbor.

Dodali su da se glasalo i za kandidate koji su se prijavili na konkurs za izbor direktora RTV-a, koji je raspisan 1. februara ove godine.

Od pet prijavljenih kandidata komisija koju je imenovao UO je utvrdila da uslove za izbor ispunjavaju dva kandidata, Budimir Marković i Željko Dvožak, precizira se u saopštenju.

Objašnjava se da nijedan od njih dvojice na glasanju nije dobio neophodnu dvotrećinsku većinu članova Upravnog odbora RTV-a koji broji devet članova.

Upravni odbor je doneo odluku o raspisivanju novog konkursa za generalnog direktora RTV-a, piše u saopštenju.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend