04. feb 2017.

Zaposleni u RTK najavljuju radikalizaciju protesta

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić nije juče primio zaposlene u Radio-televiziji Kragujevac, koji su ga posetili u zgradi gradske uprave.

Rekao im je, prenose sindikalne vođe radnika RTK, da ih „nije očekivao“, te da tokom dana ima veći broj sastanaka, ali je obećao da će da im se javi kako bi se, eventualno, sastali do ponedeljka.

– Čekaćemo Nikolića da ispuni obećanje. Ako se ne javi, u ponedeljak mu ponovo odlazimo u posetu, ali nešto drugačije nego što je to bilo u petak. U ponedeljak ćemo da posetimo i rukovodstvo lokalne Poreske uprave koja je smeštena u zgradi RTK već dve godine, a da mi ne znamo po kom osnovu su tu. Ono što znamo jeste da od kad su ovde ne plaćaju ni zakup ni komunalije, tako da nam za kiriju duguju oko sedam miliona dinara, o čemu ćemo da razgovaramo sa gradonačelnikom Nikolićem. Sa njim ćemo, ako se do ponedeljka budemo zaista sreli, da razgovaramo i o dugu grada našem preduzeću od 17 miliona dinara, kaže za naš list predsednik sindikata „Nezavisnost“ u RTK Goran Antonijević.

Zaposleni u RTK, koji su već dva meseca u generalnom štrajku, jer im bivši vlasnik te medijske kuće Radoica Milosavljević nije isplaćivao zarade od juna prošle godine, tokom jučerašnjeg popodneva imali su sastanak sa predstavnicima centrale UGS „Nezavisnost“, na kojem se, kako je najavljeno, razgovaralo i o mogućoj radikalizaciji protesta koji bi, pored Kragujevca, mogli da budu organizovani i u Beogradu.

Podsetimo da je privatizacija RTK poništena 25. januara, pošto Radoica Milosavljević nije ispunjavao ugovorne obaveze kako prema medijskoj kući koju je kupio u oktobru 2015. i zaposlenima u njoj, tako ni prema državi. Kapital RTK vraćen je u registar akcija, odnosno podržavljen je. Sindikat i zaposleni očekuju da Ministarstvo privrede već ovih dana postavi privremenog zastupnika kapitala koji bi, naplatom potraživanja, pokušao da finansijski stabilizuje nekada najveći i najznačajniji elektronski medij južno od Save i Dunava. Traže i da se nadležni u ministarstvima privrede i informisanja dogovore o načinu na koji će biti regulisan status RTK.


Autor: Z. R.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend