16. okt 2019.

Bujošević: RTS nije trebalo da prenosi „bljuvotine“ Informera

Generalni direktor Radio-televizije Srbije (RTS) Dragan Bujošević ocenio je za Novosti da je RTS „trapavo“ postupio kada je preneo raspravu sa tvitera u slučaju lista Informer i da „nije trebalo da prenosi sve one bljuvotine“.

Dragan Bujošević (Foto: N1 TV)

Jedino što je trebalo da RTS uradi je da obavesti javnost da je neko pretio novinaru i tu da stane, rekao je Bujošević za Novosti.

Bez obzira šta ja mislim o (Draganu) Vučićeviću i koliko tužbi smo protiv njega podneli – i ja i novinari RTS, ni njemu, kao ni bilo kom novinaru niko ne sme da preti i na tu činjenicu RTS treba da ukaže, objasnio je Bujošević.

Bujošević ističe i da svaki novinar ima onoliko slobode za koliko se izbori i to podrazumeva određenu cenu. Meni u Politici nisu objavili ništa skoro dve i po godine. Jesam li išao po ulici i vikao zbog toga?

Kada su nam 1998. godine sudili zbog rušenja ustavnog poretka s „Evropljaninom“, nisam plakao, iako bih, da presuda nije ukinuta, i dan – danas plaćao tu kaznu. Izbor je vaš. Ako hoćeš da to radiš, plati cenu. Tačka, zaključio je Bujošević.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend