16. okt 2019.

Bujošević: RTS nije trebalo da prenosi „bljuvotine“ Informera

Generalni direktor Radio-televizije Srbije (RTS) Dragan Bujošević ocenio je za Novosti da je RTS „trapavo“ postupio kada je preneo raspravu sa tvitera u slučaju lista Informer i da „nije trebalo da prenosi sve one bljuvotine“.

Dragan Bujošević (Foto: N1 TV)

Jedino što je trebalo da RTS uradi je da obavesti javnost da je neko pretio novinaru i tu da stane, rekao je Bujošević za Novosti.

Bez obzira šta ja mislim o (Draganu) Vučićeviću i koliko tužbi smo protiv njega podneli – i ja i novinari RTS, ni njemu, kao ni bilo kom novinaru niko ne sme da preti i na tu činjenicu RTS treba da ukaže, objasnio je Bujošević.

Bujošević ističe i da svaki novinar ima onoliko slobode za koliko se izbori i to podrazumeva određenu cenu. Meni u Politici nisu objavili ništa skoro dve i po godine. Jesam li išao po ulici i vikao zbog toga?

Kada su nam 1998. godine sudili zbog rušenja ustavnog poretka s „Evropljaninom“, nisam plakao, iako bih, da presuda nije ukinuta, i dan – danas plaćao tu kaznu. Izbor je vaš. Ako hoćeš da to radiš, plati cenu. Tačka, zaključio je Bujošević.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend