16. jul 2018.

Ceo svet je na terenu video Pusi rajot, a „Alo“ maskirane ustaše

Portal dnevnog lista „Alo!“ objavio je u toku finalne utakmice Svetskog prvenstva u fudbalu vest pod naslovom „MASKIRANE USTAŠE ULETELE NA TEREN! Prekinuto finale! UŽAS na glavama, CRNE KAPE sa slovom U! (VIDEO)“.

I dok su svetski mediji odmah preneli informaciju da je reč o upadu za koji su odgovornost preuzele članice ruskog rok benda Pusi rajot, „Alo!“ je na terenu video ustaše – ako je verovati naslovu, odnosno ljude obučene u odeću „nalik uniformama koje su nosili pripadnici ustaškog pokreta za vreme Drugog svetskog rata“ – ako je verovati tekstu.

Međutim, uvidom u postojeće snimke, fotografije, ali i u otvoreno pismo članica benda, veoma je lako ustanoviti da nije reč o ustaškim, već o ruskim policijskim uniformama, kao i da na crnoj kapi nema slova „U“. Lažnu vest preneli su i portali Pravda i Najljepši citati, a Alo je nedugo potom promenio naslov u „NA TEREN SU ULETELE ŽENE! Crne kape sa značkom na glavi! Prišla Mbapeu, krenula rukom na njega! (FOTO)“. Ipak, FN Tragač je uspeo da na vreme zabeleži prvu verziju naslova i vesti.

Prvobitna i ispravljena verzija teksta / Preuzeto sa fakenews.rs

Dezinformaciju sličnog karaktera pre pet dana je objavio i Informer, koji je tvrdio da Hrvati insistiraju na tome da igraju u crnim dresovima, kakve su nosili fudbaleri Nezavisne Države Hrvatske, za šta je FN Tragač takođe ustanovio da je laž.

[povezaneprice]

1 komentar za: “Ceo svet je na terenu video Pusi rajot, a „Alo“ maskirane ustaše

  1. Vladimir S

    Zato „Alo“ i kosta 15 dinara!

    16. јул 2018. at 15:13

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend