18. maj 2023.

Đilas o naslovima Informera: MUP da ispita Vučićevića ko sprema ubistvo Vučića

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je da bi tužilaštvo i MUP morali da pozovu glavnog urednika Informera Dragana Vučićevića da da izjavu o saznanjima na osnovu kojih je objavio da ljudi, čije je i fotografije objavio, spremaju tako strašna krivična dela kao što su ubistvo predsednika i silovanje dece.

Kako se dan protesta „Srbija protiv nasilja“ približava, naslovnice vodećih tabloida u Srbiji su sve jezivije – osim standardnih kvalifikacija na račun lidera opozicije i nezavisnih medija sada stižu i nove optužbe – „Prete ubistvima i silovanjem dece“, poručuje danas Informer, uz fotografije pojedinih lidera opozicije, advokata i profesora koji podržavaju proteste, a prenosi Danas.

„Opozicija pokrenula najstrašniju hajku protiv predsednika, pozivaju na građanski rat“, „Hejteri postaju sve ekstremniji i bolesniji u svojoj mržnji i želji za vlašću po svaku cenu“, piše na stranicama tabloida u vlasništvu Dragana J. Vučićevića.

Đilas za Danas kaže da su odmah po objavljivanju takvih tvrdnji, tužilaštvo i MUP morali da pozovu Vučićevića da da izjavu o saznanjima na osnovu kojih je objavio da ljudi, čije je slike objavio, spremaju tako strašna krivična dela kao što su ubistvo predsednika i silovanje dece.

„Na osnovu njegove izjave, ako postoji bilo kakva verodostojna informacija, morali smo svi mi biti privedeni kako bi se sprečili da ovako nešto uradimo. Ali ako bi se pokazalo da je tekst, kao što jeste, laž, protiv Vučićevića mora da se podnese krivična prijava po članu 343 Krivičnog zakonika – izazivanje panike i nereda“, ukazao je Đilas.

Dodaje da vest da neko planira da ubije predsednika, i da u zemlji u kojoj je pre samo dve nedelje ubijeno više od desetoro dece u dva zločina, neko planira da siluje decu, apsolutno izaziva paniku kod roditelja i građana.

„U zemlji Srbiji se to neće desiti. Takvo pisanje medija, gostovanje ubica, kriminalaca na televizijama gde objašnjavaju kako je najlakše izvršiti ubistvo i kako da se ne ostave tragovi, brutalne neistine koje izgovaraju predstavnici vlasti, nazivanje ljudi ološem, ruljom, hijenama, doveli su do povećanja nasilja u društvu koje je rezultiralo ovako strašnim dešavanjima“, rekao je Đilas.

Sem njega, na naslovnici Informera su predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, narodni poslanici Aleksandar Jovanović Ćuta i Srđan Milivojević, profesor prava Bojan Pajtić, sociolog Jovo Bakić i advokat Borivoje Borović.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend