22. jun 2021.

Koga danas da linčujemo? Šta se krije u glavama ljudi koji falsifikuju stvarnost i vode hajku na društvenim mrežama

Posrednik u pregovorima vlasti i opozicije od pre dve godine, pravnik iz Beograda Milan Antonijević, falsifikovao je naslovnu stranu nedeljnog "Blica", pa taj svoj ručno-moždani uradak iskoristio da brutalno izvređa naše novinare i urednike na Tviteru, optužujući nas da smo košarkaša Nikolu Jokića, koga u temi nedelje branimo, nazvali izdajnikom nacije?!

Naslovna strana Blica, 20. juna 2021.

„Blic” skoro nikada ne reaguje na zajedljive i omalovažavajuće komentare smutljivaca, ali ni na očigledne uvrede kojima smo sve češće izloženi. Delovi naših tekstova skoro se svakodnevno izvlače iz konteksta i plasiraju preko društvenih mreža samo sa jednim ciljem i očiglednom namerom – da nam se nanese šteta. Zašto, upitaće neko, pa, verovatno zato što ne radimo ni za koga, a i dalje smo prvi. Kada se saberu čitaoci novina i našeg onlajn izdanja niko u Srbiji nije ni blizu “Blica”. I upravo to mnogima smeta.

Ipak, na optužbe da linčujemo i reketiramo ljude, nećemo ćutati. Nikome.

Laž

O čemu se radi?

Pravnik iz Beograda Milan Antonijević objavio je u nedelju tvit sledeće sadržine: „Da li ste vi pri čistoj svesti u Blicu? Kakav izdajnik srpskog roda? Da li bi trebalo Nikola Jokić da vam plati da ga ne proganjate po naslovnim stranama ili u čemu je problem?“.

Kao prilog ovom sumanutom i bezobraznom tvitu dat je falsifikovan skrinšot naše naslovne strane na kojoj se nalaze slika NBA zvezde Nikole Jokića i naslov „Nikola Jokić – od heroja nacije do izdajnika srpskog roda“.

FOTO: TWITER / SCREENSHOT

Zašto falsifikovan? Zato jer su sa naslovnice isečeni podnaslovi, koji i skroz nepismenima, onima dakle, a nema ih mnogo, koji to iz naslova ne razumeju, jasno objašnjavaju da se bavimo temom stanja nacije koja je spremna da sportistu kog je do pre dva dana dizala u zvezde i kovala u heroja proglasi izdajnikom jer jednog leta neće igrati za reprezentaciju.

U jednom podnaslovu se kaže: „Reakcije na odluku našeg najboljeg košarkaša idu od potpunog razumevanja do osuđivanja za, maltene, nacionalnu izdaju“.

U drugom stoji: „Sociolog Vesna Pešić: Moramo ga razumeti”; „Psiholog Žarko Korać: Kroz Jokićeve uspehe lečimo nacionalne frustracije“; „Goran Grbović: Odluka će loše uticati na mlade igrače“.

Pametnom dosta. Normalnom jasno. Ne i pravniku iz Beograda Milanu Antonijeviću, čiji je montirani tvit izazvao lavinu uvreda naših novinara. Ne ni reditelju Srđanu Dragojeviću, političaru Danilu Ikodinoviću, politikologu, istoričaru, šta li je, iz Graca Florijanu Biberu… Svi oni su iskoristili priliku da napadnu naše novine.

FOTO: TWITER / SCREENSHOT

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend