15. dec 2021.

Ludilo cenzure: Studio B „blurovao“ majicu „Marš sa Drine“ vlasnika njujorške „Kafane“

Vlasnik poznatog njujorškog restorana "Kafana" Vladimir Ocokoljić Coja bio je gost emisije "Biljana za vas" na Studiju B. Prilikom snimanja se izgleda nije računalo na "autfit" gosta.

Tako se Ocokoljić pojavio u majici „Marš sa Drine“, koja je postala parola otpora multinacionalnoj kompaniji Rio Tinto i njihovim planovima u Srbiji.

„Marš sa Drine“ moglo se videti na transparentima tokom protesta širom Srbije zbog Zakona o eksproprijaciji i Zakona o referendumu.

Ocokoljić je u emisiji pričao da su Amerikanci otvoreni kada su u pitanju ukusi i hrana. Iako je o svom iskustvu u Njujorku, Americi, svom restoranu, govorio nekoliko minuta, Studio B je sve vreme krio print na majici Ocokoljića.

U međuvremenu, nakon što je čitava priča dospela u javnost, emisija je skinuta sa Jutjub kanala „Biljana za vas“.

Studio B je medij koji godinama unazad izveštava pozitivno o aktivnosti vlasti i Srpske napredne stranke.

Podsetimo, protesti u Srbiji zbog Rio Tinta i Zakona o eksproprijaciji doveli su do toga da sporni zakon bude povučen, te da se predlože izmene Zakona o referendumu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Loznica ukida prostorni plan kojim se predviđa izgradnja rudnika litijuma, te da će se ubuduće „drugačije razgovarati sa Rio Tintom“.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend